O-STA

Zbiramo prijave za Čisto moje Velenje

Sporočilo za javnost

Velenje, 24. junij 2021 - Ker je še nekaj prostih mest za sodelovanje pri projektu Čisto moje Velenje, vabimo zainteresirane dijake, da oddajo vloge na Mestno občino Velenje. Prijavnica je objavljena na spletni strani www.velenje.si (Obrazci, Ostalo). Letos bomo projekt izvajali med 28. junijem in 28. avgustom. Ker se je cena urne postavke študentskega dela od lani povišala, smo na predlog župana Petra Dermola v proračunu Mestne občine Velenje za ta namen predvidena sredstva povišali za 7 tisoč evrov, in sicer na 64 tisoč evrov. Tako bomo lahko zagotovili sodelovanje istega števila dijakov kot v preteklih letih (približno 180).

Vsakoletni projekt počitniškega dela dijakov Čisto moje Velenje bomo letos izvajali že devetnajstič. Prejeli smo že okoli 90 prošenj za sodelovanje pri projektu, katerega bomo izvajali v devetih tedenskih terminih v času med 28. junijem in 28. avgustom. Ker je še nekaj prostih mest, lahko zainteresirani dijaki vloge še vedno oddajo na Mestno občino Velenje. Prva skupina dijakov bo s počitniškim delom začela v ponedeljek, 28. junija 2021, ob 8. uri. Počitniško delo bo plačano 6 evrov na uro (bruto znesek), posameznik pa lahko opravi največ 38 ur oziroma 5 delovnih dni.

V Mestni občini Velenje si s številnimi aktivnostmi in čistilnimi akcijami skozi vse leto prizadevamo, da bi bilo mesto čisto in urejeno. Ena od takšnih aktivnosti je tudi izvedba vsakoletnega projekta počitniškega dela dijakov Čisto moje Velenje.

Temeljni cilji projekta Čisto moje Velenje so poleg skrbi za urejeno in čisto okolje, spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja, sklepanje novih prijateljskih vezi, finančna pomoč mladim oziroma njihovim družinam, krepitev zavesti o pomenu zdravega in čistega bivalnega okolja ter pozitiven odnos do urbane opreme.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
Aleksandra FORŠTNER, univ. dipl. politolog
Kabinet župana
T: 03 8961 736