O-STA

Škisov zajtrk jutri na Foersterjevem vrtu

Sporočilo za javnost

(Za takojšnjo objavo)

Ljubljana, 28. 6. 2021

Ljubljana, 28. 6. 2020 - Na Zvezi ŠKIS tudi letos pripravljamo projekt Škisov zajtrk, ki temelji na ozaveščanju o pomembnosti redne in zdrave prehrane, predvsem zajtrka. Potekal bo jutri, 29. 6. 2020, v Ljubljani. Svoje zajtrke pa bodo pripravljali tudi študentski klubi v svojem lokalnem okolju.

Na Zvezi ŠKIS se zavedamo, kako pomemben je zdrav način življenja, vse od rednega gibanja in fizične aktivnosti pa do redne in uravnotežene prehrane. V času študija in neskončnega števila obveznosti pa kljub hitremu tempu življenja ne smemo pozabiti na zdrave navade.

Veliko študentov se v tem času spopada z izpiti in so sredi učne vneme, zato jim želimo vsaj en dan pomagati in jim pripraviti zajtrk za lažje učenje. Seveda je ta pomemben tudi za vse ostale in tako vabimo vse, ki svoj dan začnete z zajtrkom ali se tega šele želite navaditi, na našo stojnico z zajtrkom. Dogodek bo potekal jutri, 29. 6. 2021, od 9. do 12. ure na Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto.

Na stojnici bodo na voljo različni brezplačni "lunch paketki" z zajtrkom, poleg navadnih paketkov bodo pripravljeni tudi prilagojeni za vegetarijance in vegane ter ostale s posebnimi dietnimi restrikcijami. Poleg paketkov pa vas bodo na stojnici čakale tudi brošure z zdravimi recepti, s katerimi si boste lahko popestrili jedilnik. Recepti pa ne bodo zgolj zanimivi, temveč bodo tudi prijazni za študentski žep.

Poleg dogodka, ki se bo odvijal v Ljubljani, pa bodo letos tudi študentski klubi pod okriljem Zveze ŠKIS pripravljali zdrave zajtrke v svojem lokalnem okolju. Kdaj bodo le-ti potekali, pa boste zasledili na družbenih omrežjih posameznega študentskega kluba. Študentski klubi, ki letos sodelujejo pri izvedbi Škisovega zajtrka pa so: Klub mariborskih študentov, Klub ptujskih študentov, Študentski klub GROŠ, Laški akademski klub in Klub tržiških študentov. Na vse klube, ki bodo skupaj z nami izvajali projekt, smo ponosni, v prihodnje pa si želimo, da se projekt izvede na še večih lokacijah po Sloveniji.

K lažji izvedbi projekta pa sta pripomogla tudi Argeta in Ljubljanske mlekarne, za kar se jim zahvaljujemo.

Klara Šušteršič
Predstavnica za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS
e-mail: klara.sustersic@skis-zveza.si
tel. št.: 040 265 373