O-STA

Začetek tedna v znamenju delavnic, konec pa za glasbo in kulinariko

Drugi teden Poletja v Celju 2021 in prvi počitniški bo raznolik z dogodki ter v znamenju delavnic za otroke. Začenjajo jih tako v Muzeju novejše zgodovine Celje kot Tehnoparku Celje in Celjskem mladinskem centru. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji glasbe, ki bo rdeča nit dogajanja čez vikend.

V torek ob 10. uri se v Muzeju novejše zgodovine Celje začnejo Poletne počitniške vragolije v MNZC. Gre za petdnevni raziskovalno - ustvarjalno - zabavni program za otroke od 1. do 5. razreda osnovne šole. Ob 18. uri bodo v starem mestnem jedru nastopile komorne skupine glasbene šole Celje in I. gimnazije v Celju. Istočasno bodo v Likovnem salonu Celje odprli razstavo z naslovom At some point we all have to dance.

V sredo se v Tehnoparku Celje začenjajo različne poletne delavnice za otroke, več podrobnosti o tematikah delavnic in prijavah najdete na njihovi spletni strani. Sredina delavnica Počitniška doživetja v Tehnoparku se bo začela ob 7.30, otrokom pa bodo do petka nudili strokovno vodenje in udeležbo na delavnicah, obisk znanstveno - zabavnega parka, varstvo in animacijo z družabnimi igrami in sprehodi v naravi ter prehrano.

V sredo ob 20. uri bo pri Vodnem stolpu predstavitev pesniške zbirke Terezije Cvikl Spomini v rimi in besedi.

V četrtek ob 10. uri se po mestnih četrtih in krajevnih skupnostih v Celju začenjajo kreativne počitnice, ki jih organizira Celjski mladinski center. Ob 10.30 se v Tehnoparku začenja delavnica Izdelaj svoj solarni avtomobilček, ob 14. uri pa Tehno robo tečaj (Tehnorobotika). Ob 18. uri bo v Gubčevi ulici potekal GCC Poletni koncert LPS, istočasno v Celjskem mladinskem centru Slovenski večer ob začetku predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije 2021.

V vikend bomo vstopili z glasbo in kulinariko. Ob 13. uri se bo na Mestni tržnici Celje začel drugi v seriji štirih petkovih kulinaričnih druženj Okusimo Celje. Ob 15. uri bodo otroci lahko uživali v predstavi Cirkuške bolhe, ki bo potekala pri Vodnem stolpu. Ob 17. uri se bo na ploščadi glavnega vhoda Citycentra Celje začel dvodnevni mednarodni plesni dogodek Break the floor. Ob 19. uri se bo na Muzejskem trgu Celje začel koncert Sound of Europe s skupinama Lumberjack in Koala Voice, ob 21. uri pri Metropolu še koncert Dua Artcoustic.

Prvi sobotni dogodek se bo zgodil ob 10. uri na Guštovi mestni plaži, kjer bo razstava na prostem Na plaži pred desetletji. V soboto ob 17. uri bo na Drevesni hiški predstava za otroke z naslovom Izgubljeni gumbek. večer se bo končal z glasbo, ob 20.30 bo pri Vodnem stolpu Pokoronski dekadentni koncert, ob 21. uri pri Metropolu še nastop Marka & Urše.

V nedeljo ob 18. uri bodo na odru pod Drevesno hišo Prisluhi v mestnem gozdu, nastopil bo trio Lontrg, dogodek pa je poimenovan Zrak in Strune. Istočasno se bo v MNZC začel vodeni sprehod Celje, poti ženske.

V soboto in nedeljo bo na Starem gradu Celje drugi vikend programa Žive zgodovine. Od 11. ure vas bodo v srednjeveško življenje popeljali člani TKD Celje.

V poletnih dneh vas vabimo na sprehod po mestnem jedru, kjer vas z veseljem pričakujejo mestni gostinci in trgovci. Na Guštovi mestni plaži na Savinjskem nabrežju bo vsak obiskovalec našel nekaj zase, otroci bodo uživali v različnih igrah in športih. Z obiskom pa podprite tudi kulturne ustanove v Celju, ki ponujajo zanimive razstave in pripravljajo raznolike dogodke.