O-STA

Nov avtomat za prodajo mlečnih izdelkov

Sporočilo za javnost

Velenje, 28. junij 2021 - Mestna občina Velenje je na Kidričevi cesti v sodelovanju s kmetijo Tonk postavila avtomat za prodajo mlečnih izdelkov.

Kmetija Tonk iz vasice Delce v Zadrečki dolini, na kateri z družino gospodarita Urška in Lovrenc Kočnar, je v Velenju na Kidričevi cesti (v bližini pekarne) postavila avtomat za prodajo mlečnih izdelkov, ki bo obogatil izbiro lokalnih pridelkov in izdelkov v mestu.

Kmetija Tonk obsega 40 hektarjev zemljišč, v njihovem hlevu pa je 45 krav molznic in prav toliko plemenskih telic. Na dan namolzejo 1000 litrov mleka, ki ga večinoma predelajo v jogurte, med njihovimi izdelki pa najdete tudi sveži sir za žar z različnimi dodatki, kremno maslo in skuto, najnovejša izdelka pa sta vaniljev in čokoladni puding. Vse te izdelke lahko sedaj kupite na avtomatu, ki je bil na izbrani lokaciji postavljen na željo kmetije, v kratkem pa se mu bo pridružil še avtomat za prodajo mesnih izdelkov kmetije Plaskan iz Lokovice pri Šoštanju.

V centru Velenja že vrsto let deluje Mestna tržnica Velenje, na kateri lahko občanke in občani kupujejo lokalne pridelke in izdelke šaleških ter zgornjesavinjskih kmetijskih pridelovalcev, nekaj ponudnikov pa prihaja tudi iz drugih koncev Slovenije. Ponudba na tržnici je skozi vse leto bogata in pestra, predvsem pa lokalna, iz našega okolja. Mestna tržnica je odlično obiskana vse leto.

Vabljeni, da kupujete lokalno!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
Aleksandra FORŠTNER, univ. dipl. politolog
Kabinet župana
T: 03 8961 736