O-STA

Vrača se Pljusk na Velenjsko plažo

Sporočilo za javnost

Velenje, 30. junij 2021 - V soboto, 3. julija, se na Velenjsko plažo vrača Pljusk. Vse od 10. do 20. ure bodo za obiskovalce najlepšega naravnega kopališča v Sloveniji na voljo raznolike vsebine. Prireditev bo imela tudi dobrodelno noto, saj bo ob 20. uri župan Mestne občine Velenje Peter Dermol Odboru za pomoč občankam in občanom predal ček v višini 10 tisoč evrov, po predaji čeka pa bomo razglasili zmagovalce najboljših skokov. Skakalnica bo odprta tudi v petek, 2. julija, od 14. do 19. ure in v nedeljo, 4. julija, od 10. do 19. ure. V soboto in nedeljo pa bo med 11. in 21. uro na VISTI potekal Beach Food Festival.

Velenjska plaža ob začetku poletja ponovno vabi na celodnevno dogajanje, ki bo z raznolikimi vsebinami zadovoljila še tako zahtevne obiskovalce. Adrenalinski odvisniki se bodo lahko spustili po mokrem toboganu, ljubitelji atrakciji si bodo lahko ogledali zabavni šov svetovno znane akrobatske skupine Dunking Devils, na voljo bo tudi družinska rekreacija ob, na in v vodi, Beach Food Festival pa bo poskrbel za razvajanje brbončic. Skakalnica bo odprta tudi v petek, 2. julija, od 14. do 19. ure, in v nedeljo, 4. julija, od 10. do 19. ure.

Glavno dogajanje bo potekalo v soboto, 3. julija. Ob 10. uri bo otvoritev Pljuska in vodnih aktivnosti. Od 10. do 14. ure bo prosto za skoke na skakalnici, ob 11.30 se bo pričel akrobatski šov ekipe Dunking Devils na "ruski skakalnici", ob 14. uri se bodo lahko zainteresirani udeležili SUP tekmovanja, ob 14.50 bo na ogled trampolinski šov ekipe Dunking Devils. Od 15. do 17. ure bodo potekale kvalifikacije na skakalnici, ob 17.15 bo ponovno na ogled akrobatski šov ekipe Dunking Devils na "ruski skakalnici", finale skokov pa bo potekalo od 17.30 do 18.30. Skakalnica bo na voljo za proste skoke tudi med 18.45 in 20. uro. V okviru spremljevalnega programa bodo na voljo raznolike vsebine: nagradne igre in izzivi, vodni zorbi, hoja po vodi, odbojka na vodi, "air track" - mokra blazina, brezplačno supanje, igra "zmoči prijatelja" ...

Ob 20. uri bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol predsedniku Odbora za pomoč občankam in občanom Dragu Kolarju predal ček v višini 10 tisoč evrov. Z dodatnimi sredstvi bodo lahko še večjemu številu občanov zagotovili pomoč, ki jo potrebujejo v tem zahtevnem obdobju. Po predaji čeka bomo razglasili rezultate najboljših skokov. Ob umetniškem vtisu, zabavnem naboju in atraktivnosti izvedbe dodatne točke prinaša tudi velikost pljuska ob pristanku v vodi!

V soboto, 3. julija, in v nedeljo, 4. julija, bo Zavod za turizem Šaleške doline med 11. in 21. uro na VISTI organiziral Beach Food Festival, ki bo zagotovil pestro gostinsko ponudbo za vse obiskovalce Velenjske plaže in Pljuska.

Obiskovalce pozivamo, da upoštevajo vse predpisane omejitve in priporočila za varno druženje.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet župana
T: 03 8961 700