O-STA

V soboto prvič z Bicikel busom v Logarsko dolino

Sporočilo za javnost

Velenje, 1. julij 2021 - V soboto, 3. julija, boste lahko prvič uporabili avtobusno povezavo med Velenjem in Logarsko dolino, ki smo jo poimenovali Bicikel bus in omogoča brezplačni prevoz do 10 koles. Bicikel bus je seveda namenjen tako kolesarjem kot tudi potnikom brez koles. Včeraj so vsa velenjska gospodinjstva v svoje nabiralnike dobila zgibanko Bicikel bus, ki predstavlja traso Bicikla busa in še nekatere koristne informacije. Na predlog župana Mestne občine Velenje Petra Dermola smo Mestna občina Velenje, Občina Šoštanj, Občina Šmartno ob Paki in Terme Topolšica skupaj pristopili k temu projektu.

Bicikel bus bo iz Avtobusnega postajališča Velenje vsako soboto in nedeljo v juliju in avgustu startal dvakrat, in sicer ob 7.15 in 12. uri. Cena prevoza za eno osebo bo iz Velenja do slapa v Logarski dolini znašala 7,90 evra. Prevoz koles je brezplačen. V priponki prilagamo vozni red za nekaj večjih postaj, podrobnejši vozni red z vsemi postajališči pa najdete na spletni povezavi: https://www.visitsaleska.si/app/uploads/2021/06/Vozni-red-Bicikel-Bus.pdf.

Mesečni strošek za Bicikel bus je 2.728,30 evra (DDV je zajet). Strošek si v enakih deležih delimo Mestna občina Velenje, Občina Šoštanj, Občina Šmartno ob Paki in Terme Topolšica. Rezervacije vozovnic niso možne. Če bo interes dovolj velik, bomo s projektom nadaljevali in ga nadgrajevali tudi v prihodnje. Mestna občina Velenje pa tudi letos sofinancira Štrekna bus, in sicer v višini 2.500 evrov (DDV ni zajet). Sofinanciranje zagotavljajo občine, skozi katere vozi Štrekna bus, v mednarodnem delu pa tudi avstrijski partnerji. Štrekna bus je začel s prevozi danes, 1. julija. Vozil bo tri mesece med vikendi (sobote in nedelje ter praznik). Ohranja se dodatna vožnja med Mislinjo in Velenjskim jezerom v opoldanskem času. Vozni red bo enak lanskemu.

Z organiziranim javnim prevozom želimo zagotoviti možnost dostopa od Dravograda do Zgornje Savinjske in Logarske doline brez osebnega vozila in s tem zmanjšati pritisk pločevine na omenjeni območji.

Več o Bicikel busu in Štrekna busu najdete na spletni strani: https://www.visitsaleska.si/sl/uporabne-povezave/#mestni-promet.

Prijazno vabljeni!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
mag. Maša KočevarKabinet župana
T: 03 8961 546