O-STA

Pestro dogajanje v Velenju pretekle dni

Sporočilo za javnost

Velenje, 6. julij 2021 - V preteklih dneh so se v Velenju zvrstile številne prireditve in dogodki, ki so ponujali raznolike in zanimive vsebine za vsakogar.

V petek, 2. julija, ob 17. uri so v Spominskem centru 91 člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Zveze slovenskih častnikov in Zveze policijskih veteranskih društev Sever ob 30-letnici samostojnosti Republike Slovenije predstavili zbornik Vezisti in zveze. Na dogodku je v imenu župana prisotne pozdravila podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević.

3. julija praznujemo rudarski praznik. S praznovanjem smo pričeli že ob 8.30 na Titovem trgu z rudarsko budnico. Člane Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje je pozdravil in jim ob prazniku čestital župan Peter Dermol. S praznovanjem so rudarji nadaljevali ob 17.30, ko je krenila parada s Titovega trga proti mestnem stadionu, kjer se je ob 18. uri pričel jubilejni, 60. skok čez kožo. V okviru prireditve je v rudarski stan skočilo 48 novincev.

Sobota je bila tudi v znamenju Pljuska, celodnevnega športno-zabavnega-kulinaričnega dogodka, ki se je odvijal na Velenjski plaži. Obiskovalcem prireditve so bile na voljo številne dejavnosti, primerne tako za najmlajše kot tudi za bolj zahtevne, adrenalinske navdušence. Najbolj pogumni so se lahko spustili po skoraj 10 metrskem mokrem toboganu in se z atraktivnimi skoki potegovali za nagrade. Skakanje v Velenjsko jezero je bilo možno tudi s trampolina, ruske gugalnice, vodnih igral. Gostinske storitve so poleg ponudnikov na Velenjski plaži omogočali tudi sodelujoči na Beach food festivalu, ki je potekal na bližnji Visti. Akrobatska skupina Dunking Devils je podrla rekord v skoku z ruske gugalnice; skočili so več kot 15 metrov. Prireditev je imela tudi dobrodelno noto, saj je župan Peter Dermol ob zaključku Odboru za pomoč občankam in občanom predal ček v višini 10 tisoč evrov. Simbolične nagrade za najboljše skoke so prejeli tudi udeleženci tekmovanja na skakalnici.

V soboto, 3. julija, je bilo pestro in zanimivo tudi v Škalah. V sklopu dogodka Škalska pravljica, ki je letos potekal v znamenju 200. obletnice rojstva domačina dr. Jožefa Krajnca, so organizirali že 21. srečanje preseljenih Škalčanov. Za obiskovalce so poleg kulturnega programa pripravili tudi razstavo o dr. Jožefu Krajncu, v okviru katere so predstavili njegovo življenje in delo.

Konec tedna je v Konjeniškem klubu Velenje ob Škalskem jezeru potekalo tekmovanje s preskakovanjem zaprek CSN** EQWIN za Pokal Slovenije. Podžupanja Aleksandra Vasiljević je izrekla čestitke in dodelila pokale najboljšim v kategoriji 1.05m A1/A2.

Zveza za šport invalidov Slovenije - Slovenski paralimpijski komite je v sodelovanju z Ribiško družino Velenje v nedeljo, 4. julija, organizirala tekmovanje državnega prvenstva invalidov Slovenije v lovu rib s plovcem za leto 2021, ki je potekalo na tekmovalni trasi Škalskega jezera. Najboljše rezultate so dosegli Marko Pešec, Rudi Centrih, Marijan Kovačić in Boštjan Ceglar.

Pošiljamo fotografijo s predstavitve zbornika Vezisti in zveze ter fotografijo s Pljuska.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet župana
T: 03 8961 700