O-STA

HOFER petič zapored podprl inkluzivni tabor za otroke v Sloveniji

Kranjska cesta 1

1225 Lukovica

mediji@hofer.si

Sporočilo medijem

Lukovica, 7. julij 2021: Pri podjetju HOFER v okviru iniciative Danes za jutri z donacijo v vrednosti 5000 evrov že peto leto zapored podpirajo Zavod Gibaj in zmagaj. Poletni inkluzivni tabor zdravega načina življenja na področju prehrane, gibanja, samopodobe in krepitve družbene interakcije na Rogli poteka med 4. in 10. julijem, organizatorji pa so tudi letos s pomočjo donacij 15 otrokom iz socialno ogroženih družin omogočili brezplačno udeležbo na taboru.

Podpora zdravemu načinu življenja

"V taboru Gibaj in zmagaj smo nemudoma prepoznali način življenja, ki si ga želimo živeti tudi pri HOFERju. Zdrava prehrana, redno gibanje in osebna rast so glavni temelji naše lastne pobude Skrbimo za svoje zdravje, s katero spodbujamo kupce in partnerje k aktivnemu preživljanju prostega časa, pomembnost tega pa z različnimi aktivnimi projekti prenašamo tudi na sodelavke in sodelavce. Zavedamo se, da je te navade dobrodošlo privzgojiti že v otroštvu, zato smo brez pomislekov tabor podprli tudi letos," so povedali pri HOFERju.

Tabor, ki sprejema drugačnost

"Tudi sprejemanje drugačnosti je del zdravega načina življenja," je dejal Marko Janko, ustanovitelj prvega inkluzivnega tabora v Sloveniji. "Težnje po inkluziji so se začele v šolstvu, sedaj pa se razvija tudi na drugih področjih. Vključevanje otrok s primanjkljaji v razvoju je pomemben del tabora in poleg učenja zdravega načina življenja predstavlja glavni steber naših dejavnosti. Želimo pokazati, da so osebe s primanjkljaji v razvoju prav tako del družbe in da ni prav, da se jih institucionalizira in izloča iz družbe. Prej bi dejal, da se lahko mi od njih učimo, kako živeti srčno in srečno. Letos bomo na Rogli gostili med 70 in 80 otrok, veseli pa nas, da je med njimi veliko takšnih, ki so z nami že od samega začetka. Okvir programa ostaja enak, seveda pa vsako leto dodamo novosti. Tako bodo delavnice z gasilci in taborniki letos prvič, medtem ko tradicionalnega poletnega sankanja na Rogli seveda ne bomo izpustili."

Največ prijavljenih je otrok s primanjkljaji v razvoju, zato potrebujejo na taboru Gibaj in zmagaj ustrezen kader za delo z njimi. Del HOFERjeve donacije v višini 5000 evrov so organizatorji tako namenili pokritju stroškov strokovne organizacije tabora, z njo pa bodo lahko omogočili tudi brezplačno udeležbo nekaj otrokom, ki bivajo v mladinskem domu. "Pravzaprav je HOFER edino podjetje, ki je z nami od začetka. Že pred petimi leti so nam prisluhnili in se nam posvetili v tolikšni meri, da smo uspeli razložiti, kaj počnemo. Vesel in hvaležen sem, da sodelujemo še danes, saj bi brez njihove pomoči našo idejo zelo težko izpeljali."

Brezplačen dnevnik zdravih navad

Za udeležence in tudi za vse tiste, ki se tabora iz različnih razlogov ne morejo udeležiti, je na voljo "Dnevnik GIBAJ IN ZMAGAJ za družine", ki vsebuje koristne nasvete, predloge, ideje za igre in preproste zdrave recepte.

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi

Telefon: 01/ 83 46 956

E-mail: mediji@hofer.si











































O podjetju HOFER


Podjetje HOFER je v Sloveniji prisotno od leta 2005 in šteje že več kot 1900 zaposlenih in 89 trgovin. S tem se uvršča med večja slovenska trgovska podjetja, večina njegove ponudbe pa predstavljajo živila. V rednem sortimentu kupcem ponuja že prek 3000 vrst izdelkov. Sledi svojemu vodilu kupcem zmeraj ponujati najvišjo kakovost po najnižji ceni, kar dosega z optimizacijo in trajnostno usmerjenostjo na vseh področjih.


Kot del skupine ALDI Süd (Aldi jug) v skupini HOFER delujejo tudi HOFER Österreich (Avstrija), ALDI Suisse (Švica) ter ALDI Magyarország (Madžarska) in ALDI Italia (Italija).


Zgodovina skupine ALDI Süd sega v leto 1913, ko je družina Albrecht v Essnu odprla trgovino z živili. Sprva zgolj domiselna podjetniška ideja je sčasoma dozorela v uspešen diskontni koncept. Zanj so značilne jasno začrtana ponudba lastnih blagovnih znamk, brezkompromisna filozofija kakovosti in optimizacija procesov na vseh ravneh v podjetju. V središču podjetja ostajajo ljudje: zaposleni, kupci, dobavitelji in drugi partnerji ter odgovornost do njih. S tem podjetje upravičuje svoj slogan "Več kot fer. HOFER.".