O-STA

56. festival Pivo in cvetje Laško se prične v petek popoldne

Ljubljana, Laško, 7. julij - Otvoritev v petek, 9. julija, ob 17.30, na občinskem dvorišču. Festival ohranja vse svoje elemente prepoznavnosti in priljubljenosti. Brezplačni nočni avtobusni prevozi iz Laškega do Celja. Zagotovljeno brezplačno testiranje za covid-19 za obiskovalce.

Pričakovanja zvestih obiskovalcev festivala Pivo in cvetje Laško so na vrhuncu. Ta konec tedna je, kot veleva že tradicija, rezerviran za obisk Laškega in doživetje, ki je preplet glasbenih užitkov, zgodovine, etnologije, kulture, hortikulture, uličnega vrveža, pa tudi otroške razigranosti in letos še odlične kulinarike - vse skupaj pa varno, zeleno in v dobri družbi. Festival tako ohranja vse ključne elemente lastne blagovne znamke in več kot polstoletne prepoznavnosti. Obisk koncertov je letos omejen, a za vse obiskovalce je pripravljen zanimiv dnevni in zgodnje večerni spremljevalni program, dobrote iz gostinske ponudbe ter odlično Laško pivo.

Obiskovalcem bo prvič na voljo ponudba izvrstne hrane iz Laške kuhne, ki jo bodo pripravljali lokalni chefi iz ekološko in trajnostno pridelanih sestavin s kmetij iz Laškega ter bližnje regije. Ponudniki bodo svoje kuhinje odprli vsak dan ob 18h, cena jedi pa bo enotna in sicer 6 evrov. Cena festivalskega vrčka piva bo letos 2,5 evra, kar vključuje tudi spominski kozarec.

Kulinarično ulično doživetje bodo dopolnili Laška pihalna godba, mažoretke, pa tudi Bobnarska skupina Laško in etno dogajanje. V Mavrični deželi bodo kraljevali otroci v igri, ustvarjanju, gledališču, čaranju. Poklon zgodovini bosta razstavi Pivo v kozarcu v Muzeju Laško in razstava cvetja "Ocvetliči se" v Zlatorogovi deželi.

Festival tudi prek radijskih valov Vala 202
Glasbeni program z vrhunskimi slovenskimi glasbenimi izvajalci letos obeta drugačna doživetja, saj bodo koncerti izvedeni v akustični različici. Jagodni izbor izvajalcev prinaša vrsto novosti, premiernih predstavitev in tudi izvedb, ki jih ne bo moč slišati nikjer drugje, kot samo v Laškem. MRFY, Nipke and the Nipples, Pero Lovšin in Skalarji, Big Foot Mama, Hamo & Tribute 2 Love, Šank Rock z Alyo, Omarjem Naberjem in Ireno Yebuah Tiran so trdno zagotovilo za nepozabno glasbeno doživetje. Radio Slovenija, s svojim najbolj poslušanim Valom 202, bo program obeh glasbenih večerov v živo prenašal prek svojih valov za vse, ki si ga ne bodo mogli ogledati osebno.

Ogled koncertov v živo le za pohodnike
Zaradi znanih zdravstvenih ukrepov je število obiskovalcev pred odrom letos omejeno, a ti bodo koncerte doživljali na povsem nov način, v ležalnikih ter ob brezplačni pijači. Prostih mest pred odrom ni več, saj so že vsa oddana obiskovalcem, ki so se zavezali, da na festival pridejo peš, veliko jih je že na poti v Laško. Prav te, ki pridejo od najdalj, bo Pivovarna Laško Union tudi še posebej nagradila, ne glede na to, ali gre za
posameznika, par ali skupino prijateljev.

Prevozi v času festivala Pivo in cvetje Laško
Za vse, ki se bodo na festival Pivo in cvetje Laško odpravili peš ali zaradi kozarčka preveč ne bodo smeli za volan, si lahko varen in zanesljiv nočni povratek do Celja zagotovijo z brezplačnim prevozom z avtobusne postaje Laško do Celja. Vozni red je objavljen na spletni strani festivala www.pivoincvetje.si.

Na festival in s festivala pa se obiskovalci lahko odpravijo tudi z vlakom. Slovenske železnice bodo prevoz zagotavljale po rednem voznem redu.

Brezplačno SARS-COV-2 testiranje za obiskovalce
Letošnji festival Pivo in cvetje Laško postavlja v ospredje kolektivno varovanje zdravja. Glede na trenutno veljavne ukrepe bo na festivalu potrebno zadostiti pogojem PCT (preboleli, cepljeni, testirani) za prizorišča Laška kuhna na občinskem dvorišču, oder Zlatorog na velikem šolskem igrišču ter za Trubarjevo nabrežje.

Za vse obiskovalce festivala, ki bodo potrebovali negativen test, bodo organizatorji zagotovili brezplačno testiranje na SARS-COV-2 na parkirišču pred Kulturnim centrom Laško in sicer v petek, od 16.00 do 01.00 in v soboto, od 18.00 do 01.00.

Naj se festival začne, a zabavajmo se varno!

Več na spletni strani festivala www.pivo-cvetje.si, Facebooku in Instagramu.

Pripravil: Janez Platiše
Foto: arhiv Pivo in cvetje Laško