O-STA

Do območja jezer julija in avgusta tudi ob vikendih z Lokalcem

Sporočilo za javnost

Velenje, 8. julij 2021 - Želimo si, da bi čim več obiskovalcev Velenjske plaže in Viste, do območja jezer prihajalo peš, s kolesi ali z Lokalcem, zato bomo od tega vikenda naprej v juliju in avgustu na rumeni progi ob sobotah čas vožnje Lokalca podaljšali do večera in omogočili prevoze z Lokalcem tudi ob nedeljah. Že od te sobote naprej bo brezplačen avtobus Lokalc vozil od 8. ure dalje iz Avtobusne postaje Velenje do Restavracije jezero. Zadnji Lokalc se bo proti mestu odpeljal ob 19.28.

Lokalc je brezplačna storitev javnega prevoza v Mestni občini Velenje, ki jo izvajamo s posebnimi avtobusi rumene barve. Lokalc vozi po petih progah: rumeni (krožno v eno smer), rdeči, modri, zeleni, oranžni in proga do pokopališča Podkraj. Prvo postajališče za vse proge je Avtobusna postaja Velenje. Na vseh postajališčih so informativne table z voznim redom za posamezno postajališče. Lokalc do sedaj ob nedeljah in praznikih ni izvajal prevozov.

Vprašanja in pobude glede Lokalca lahko posredujete na brezplačno telefonsko številko 080 88 09 ali na e-naslov lokalc@velenje.si.

Spremenjen vozni red smo objavili na avtobusnih postajališčih in na spletni strani Mestne občine Velenje ter izvajalca prevozov podjetja Nomago.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
Aleksandra FORŠTNER, univ. dipl. politolog
Kabinet župana
T: 03 8961 736