O-STA

Vlada poziva župane k promociji cepljenja

Sporočilo za javnost

Velenje, 8. julij 2021 - Včeraj na delovnem sestanku na Brdu pri Kranju je predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša pozval županje in župane, da lokalne skupnosti pomagajo pri čim boljši organizaciji cepljenja ter tako spodbudijo občanke in občane, da se cepijo. Menijo, da je cepljenje ključno, da preprečimo jesenski četrti val epidemije.

V Mestni občini Velenje, Občini Šoštanj in Občini Šmartno ob Paki, kjer je 45.799 prebivalcev, je s prvim odmerkom cepljenih 18.200, oba odmerka cepiva je prejelo 16.000 oseb.

Predsednik vlade je včeraj tudi omenil, da veliko vlad po Evropi te dni že razpravlja o možnostih, da bi bilo vsaj za nekatere kategorije ljudi cepljenje obvezno. Zdravstveni minister Janez Poklukar pa je opozoril, da so razmere resne, saj število okuženih znova narašča.

V Cepilnem centru Zdravstvenega doma Velenje, ki je v prostorih Mladinskega hotela Velenje (Efenkova 61a) je možno cepljenje brez predhodnega naročanja. Urnik cepljenj redno objavljajo na spletni strani Zdravstvenega doma Velenje www.zd-velenje.si.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Aleksandra FORŠTNER, univ. dipl. politolog
Kabinet župana

T: 03 8961 736