O-STA

16 zlatih maturantov, 100 % uspeh na poklicni in 97 % uspeh na splošni maturi za zaključek nenavadnega šolskega leta 2020/2021 na Gimnaziji Celje - Center

GIMNAZIJA CELJE - CENTER
SPOROČILO ZA JAVNOST

GCC MATURA 2021

Z lepim uspehom na splošni in poklicni maturi, ki jo je v spomladanskem roku opravljalo 230 dijakov se na Gimnaziji Celje - Center počasi zaključuje nenavadno šolsko leto 2020/2021, ki s tremi izobraževalnimi programi in več kot 940 dijaki sodi med največje srednje šole na Celjskem.
S 100 % uspehom, 18,5 povprečnimi točkami in 11 zlatimi maturanti (od tega so 3 imeli vse možne točke) se lahko pohvalijo maturanti programa predšolska vzgoja, 100 % uspeh so dosegli dijaki umetniške gimnazije likovne smeri ter 97 % uspeh dijaki splošne gimnazije. Povprečno število točk na splošni maturi je bilo 21,2. Zlato knjigo poklicnih maturantov so s svojimi podpisi dopolnili diamantne Maja Jelčič, Kaja Skerbiš in Teja Špilek s 23 točkami, 22 točk pa so dosegle Patricija Grebovšek, Zoja Kac, Nuša Pusovnik, Nuša Zupan, Neža Kokol, Anamarija Prislan, Livia Štrljič in Ela Medved. V zlato knjigo splošnih maturantov pa so se vpisali Matevž Bervar, Kaja Gričar, Neža Šmid (31 točk) in Eva Aja Kuzman ter Tjaša Lešnik (30 točk).

S podelitvijo spričeval splošne mature, ki bo NOCOJ, v ponedeljek, 12. 7., ob 18. uri v parku za Gimnazijo Celje - Center se na GCC počasi začenjajo počitnice. Dijake in mentorje programa MEPI - mednarodno priznanje za mlade, čakajo še poletne pustolovske odprave po Sloveniji, mlade glasbeniki nastopi v okviru festivala Poletje v Celju, pesnice in pesnike pa tudi avgustovski festival Izrekanja s katerim bodo na GCC sklenili letošnje poletne počitnice, ki bodo minile tudi v znamenju različnih obnovitvenih in investicijskih del. Potekajo tudi priprave na tradicionalno druženje generacij sedanjih in nekdanjih dijakov Naših 100 + 9, ki bo 10. 9., če bodo to dopuščale epidemiološke razmere.

PRILOGA: Fotografija 11 zlatih maturantov poklicne mature z ravnateljem in fotografija poklicnih maturantov predšolske vzgoje 2021 (arhiv GCC)

Dodatne informacije:
Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, gregor.deleja@gcc.si, www.gcc.si
GCC PM_zlate maturantke.jpg
GCC PM_generacija 2021.jpg