O-STA

"Končno spet od doma!": V turističnih agencijah v SES-ovih nakupovalnih središčih je znova živahno

V turistični agenciji Sonček beležijo vse večje zanimanje za potovalne in turistične storitve. (foto_Bojan Mihalič)
Tudi v agenciji Relax Turizem opažajo, da se je število povpraševanj kot tudi rezervacij močno povečalo. (foto_Bojan Mihalič)

Slovenci so po dolgih mesecih zaprtja in potovalnih omejitev željni potovanj. O tem priča tudi velik porast povpraševanj v zadnjih tednih, ki jih prejemajo turistične agencije v štirih SES-ovih nakupovalnih središčih po Sloveniji (Europark Maribor, ALEJA Ljubljana Šiška, Citypark Ljubljana in Citycenter Celje). Turistične agencije lahko po večmesečnem zaprtju ponovno poslujejo v polnem obsegu in strankam uredijo vse potrebno za prijetne in varne počitnice. V poslovalnicah v SES-ovih nakupovalnih središčih, ki so odprte vsak dan od ponedeljka do sobote, lahko obiskovalci dobijo najbolj aktualne informacije glede prehodov meja in turističnih bonov, unovčijo darilne bone Desetak, pregledajo bogato ponudbo potovanj ali se odločijo za vikend izlet v katero izmed sosednjih držav.

SES-ova nakupovalna središča: popolna lokacija za turistične agencije

Po dolgotrajnem zaprtju in ob postopnem odpiranju meja dejavnost turističnih agencij v Sloveniji ponovno oživlja. V SES-ovih nakupovalnih središčih Europark Maribor, ALEJA Ljubljana Šiška, Citypark Ljubljana in Citycenter Celje, kjer imata svoje poslovalnice tako agencija Sonček kot agencija Relax, v zadnjih tednih beležijo vse večje zanimanje za potovalne in turistične storitve. Odkar nakupovalna središča ponovno poslujejo v celoti, se namreč po nakupovalnih ulicah sprehaja veliko obiskovalcev, ki si po dolgem obdobju za štirimi stenami znova želijo odkrivati čare potovanj. "Tako mi kot naši shop partnerji iz turistične industrije smo zelo veseli, da po tem težkem obdobju rezervacije za turistične aranžmaje ponovno rastejo. Po zadnjih sprostitvah potovalnih omejitev si ljudje želijo ponovno potovati, kar se kaže tudi v velikem povpraševanju v turističnih agencijah v naših nakupovalnih središčih," razlaga Toni Pugelj, direktor SES Slovenija.

Poslovalnice v nakupovalnih središčih kot pomembne informacijske točke

V teh časih je za turistične agencije še bolj pomembno, da so ljudem lahko dostopne in da jim ponudijo čim več koristnih informacij. "Dejstvo je, da so poslovalnice v nakupovalnih središčih v teh časih tudi zelo priročne informacijske točke za številna vprašanja glede prehodov meja, dokumentacije, turističnih bonov in ostalih aktualnih zadev," pravi Nataša Jeza Kotnik, vodja marketinga v turistični agenciji Sonček, ki ima svoje poslovalnice v Europarku Maribor, ALEJI Ljubljana Šiška, Cityparku Ljubljana in Citycentru Celje. Tudi Daniel Selinšek, direktor poslovnih enot v agenciji Relax Turizem, ki ima svojo poslovalnico tudi v nakupovalnih središčih Europark Maribor in Citycenter Celje, poudarja, da se je v zadnjih tednih tako število povpraševanj kot rezervacij močno povečalo. "V zadnjih 14 dnevih beležimo zelo veliko novih povpraševanj in rezervacij, predvsem je ogromno "last minute" rezervacij. Ljudje so sicer še vedno previdni, vendar pa si jih veliko po tem dolgem obdobju doma resnično želi na pot," pojasnjuje Selinšek.

Z Desetakom na najbolj priljubljene počitniške destinacije

Po besedah Kotnikove in Selinška bo tudi letos veliko Slovencev preživelo dopust znotraj meja domovine, sledita Hrvaška in Grčija, kamor iz Ljubljane poleti največ čarterjev. Sogovornika poudarjata, da so v preteklem obdobju veliko vlagali v razvoj in nadgradnjo storitev ter poskrbeli za dovolj zakupljenih kapacitet na najbolj priljubljenih počitniških destinacijah. Pred ponovnim odpiranjem poslovalnic v SES-ovih nakupovalnih središčih so organizirali dodatna interna izobraževanja zaposlenih in posodobili svojo ponudbo, tako da so poletno sezono dočakali dobro pripravljeni. Njihov cilj je strankam omogočiti varna in brezskrbna potovanja ter jim tako pričarati nepozaben poletni oddih. V vseh petih SES-ovih nakupovalnih središčih po Sloveniji - v ALEJI Ljubljana Šiška, Cityparku Ljubljana, Centru Vič Ljubljana, Europarku Maribor in Citycentru Celje - pa lahko kupite tudi bone Desetak in jih unovčite v tamkajšnjih turističnih agencijah.

Europark Maribor - upravlja SES Spar European Shopping Centers

Nakupovalno središče Europark Maribor upravlja družba SES Spar European Shopping Centers. Trenutno podjetje upravlja 30 nakupovalnih središč v srednji, južni in vzhodni Evropi s skupno površino več kot 820.000 kvadratnih metrov. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. V letu 2020 so bila nakupovalna središča v vseh državah odprta ves čas, vendar je moralo veliko najemnikov v času t. i. "zaprtja države" svoje prodajalne zapreti za tedne ali celo mesece. Ažurna komunikacija in inovativni ter tehnično dovršeni ukrepi skupine SES - Spar European Shopping Centers v povezavi s pandemijo COVID-19 so kljub temu omogočili varno poslovanje nakupovalnih središč v prilagojeni obliki. Leta 2020 so najemniki na lokacijah SES - Spar European Shopping Centers ustvarili 2,45 milijarde evrov bruto prodaje. SES že od vsega začetka nudi svoje znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, nadzora gradnje, oddajanja nakupovalnih površin in upravljanja nakupovalnih središč tudi zunanjim lastnikom nakupovalnih središč. Nakupovalna središča SES so bila že večkrat nagrajena z državnimi in mednarodnimi priznanji na področju arhitekture in oblikovanja, trajnostnega razvoja, prometnega načrtovanja in inovativnega trženja. SES je del skupine SPAR Austria.

Dodatne informacije na: www.europark.si in www.ses-european.com.

Nakupovalno središče Europark Maribor je prejelo naslednje mednarodne nagrade:

V letih 2009, 2010, 2015 in 2016 je bilo z različnimi marketinškimi kampanjami med finalisti za mednarodno nagrado Solal Marketing Award, ki jo podeljuje Mednarodno združenje nakupovalnih središč za najučinkovitejše marketing kampanje v Evropi in Južni Afriki. Leta 2020 pa je prejelo certifikat TüV Süd za odlične higienske ter varnostne standarde.



Dodatne informacije:

Europark

Petra Romih, vodja marketinga

Tel.: 02 320 82 22

e-pošta: petra.romih@europark.si


IPPR

Lučka Žnidarčič, odnosi z javnostmi

Tel.: +386 51 325 597

e-pošta: lucka.znidarcic@ippr.si


Dodatne informacije o Spar European Shopping Centers SES:

Claudia Streitwieser-Schinagl, vodja odnosov z javnostmi

SES Spar European Shopping Centers

Söllheimer Straße 4, 5020 Salzburg

Tel.: 0043 662 4471 7110 // 0043 664 2650 450

e-pošta: presse@ses-european.com