O-STA

Skupina Studio Moderna imenovala novega glavnega digitalnega direktorja z namenom pospešitve digitalne transformacije družbe

· Vodilno vsekanalno (omnichannel) podjetje v Srednji in Vzhodni Evropi je v prizadevanjih za pospešitev svoje digitalne transformacije imenovalo Vincenta Lootensa za novega Glavnega digitalnega direktorja (CDO - Chief digital officer)

CANDEMPINO, Švica--(BUSINESS WIRE)-- Iz Studia Moderna, vodilnega podjetja na področju vsekanalne in spletne trgovine za dom in prosti čas v Srednji in Vzhodni Evropi, so sporočili, da se je družbi pridružil Vincent Lootens kot glavni digitalni direktor. Vincent Lootens bo neposredno poročal glavnemu izvršnemu direktorju Janu Heereju ter bo odgovoren za strategijo digitalne transformacije družbe in pospešitev omnichannel poslovanja.

Vincent Lootens ima bogate izkušnje na področju digitalne transformacije v različnih panogah, je trdno zavezan izkušnji strank in gradnji blagovnih znamk z močnim zagonom za rast. Studiu Moderna se je pridružil iz družbe Sportmaster LLC, proizvajalca športnih izdelkov z 1,8 milijarde evrov prihodka, kjer je kot direktor za elektronsko trgovino vodil digitalno transformacijo in podjetje v Rusiji, Ukrajini, Belorusiji, Kazahstanu, na Poljskem in Danskem usmerjal k interaktivnemu omnichannel pristopu.

Pred tem je Lootens zasedal vodilne položaje v družbah Otto Group, Private Trade LLC (KupiVIP), Inbox LLC (D-AIM), TSUM (Mercury Group), Altadis in Altadis Balkan Star Russia, kjer se je posvečal rasti prihodkov, opredeljevanju strategij, razvoju in reorganizaciji uspešnih timov ter nadaljnji rasti podjetij.

"Veseli me, da se je Vincent pridružil izvršnemu vodstvu Studia Moderna. Z bogatimi izkušnjami in znanjem na področju digitalizacije in elektronske trgovine bo ključen člen pri pospeševanju digitalne transformacije skupine, izkoriščanju našega digitalnega potenciala ter uresničevanju ambicij družbe za prihodnjo rast," je povedal Jan Heere, glavni izvršni direktor družbe Studio Moderna.

"V čast mi je, da sem se pridružil Studiu Moderna kot glavni digitalni direktor z namenom transformacije podjetja v močnega omnichannel igralca. Veselim se gradnje trdnega partnerstva z ekipami in zagona te nove poti," je komentiral Lootens.

O družbi Studio Moderna

Družba Studio Moderna je vodilno podjetje na področju vsekanalne (omnichannel) in spletne trgovine za dom in prosti čas v Srednji in Vzhodni Evropi s 465 milijoni evrov prihodkov v letu 2020. Studio Moderna prek svojih zaupanja vrednih blagovnih znamk in širokim naborom izdelkov za dom in prosti čas v kombinaciji z odličnim pripovedovanjem zgodb navdihuje in izboljšuje vsakodnevno življenje in dobro počutje ljudi.

Dodatne informacije o Studiu Moderna so na voljo na www.studio-moderna.com ali www.linkedin.com/company/studio-moderna.

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontakti

Kontakt za medije:
Marjeta Dimnik, Studio Moderna
marjeta.dimnik@studio-moderna.com | PR@studio-moderna.com

Vir: Studio Moderna