O-STA

Supernova je zaključila z gradnjo sodobne in prostorne garažne hiše za udobnejši dostop do trgovskega centa

[Ljubljana, 14. julij 2021]

Dokončanje garažne hiše dokazuje, da dela na 70 milijonov evrov vrednemu projektu širitve nakupovalnega središča Supernova Ljubljana Rudnik potekajo po načrtih. Nakupovalni center Supernova Ljubljana Rudnik se nahaja na izvrstni lokaciji v enem največjih nakupovalnih območij v Ljubljani, do katerega je zlahka dostopati z južne ljubljanske obvoznice. Nova garažna hiša se nahaja blizu izvoza z avtoceste in nudi pokrito parkirišče in pokrit dostop do prodajaln. Hkrati je to odlično izhodišče za enostaven in hiter dostop do centra z javnim prometom.

Projekt posodobitve in širitve nakupovalnega središča je Supernova začela septembra lani, ko je bil položen temeljni kamen. Naložba v vrednosti 70 milijonov eurov je bila razdeljena na več faz. V začetku letošnjega leta je bil v uporabo predan del garažne hiše z 900 parkirnimi mesti, zdaj pa je gradnja garaže dokončana. "Veseli smo, da smo s to parkirno hišo omogočili hitrejši in udobnejši dostop do nakupovalnega središča. Tudi gradnja prizidka nakupovalnega centra Supernova Ljubljana Rudnik poteka po načrtih, odprtje prizidka s 60 novimi znamkami pa je načrtovano za pomladi 2022" je povedal Markus Pinggera, izvršni direktor Supernova group.

Na prostoru med nakupovalnima središčema Supernova in E.Leclerc je sedaj kupcem na voljo sodobna parkirna hiša s kar 1800 parkirnimi mesti, uvozom ter izvozom na obeh straneh in neposrednim dostopom do obeh centrov. S parkiranjem v prostorni parkirni hiši je sedaj omogočen še lažji dostop do nakupovalnega centra, brez nepotrebne gneče na parkirišču. Parkirna hiša ima direkten in pokrit dostop do trgovskega centra, tako se izognete morebitnim vremenskim nevšečnostim, poleti avtomobile parkirate v senci, pozimi na suhem in taka sta tudi dostopa do prodajaln. Zaradi same lokacije garažne hiše, ki je v bližini obvoznice, je omogočen tekoč dostop in s tem hitro parkiranje.

Parkirna hiša je polodprtega tipa, pri gradnji pa so upoštevali najnovejše okoljski in varnostne standarde. K atraktivnemu videzu bosta prispevali tudi domiselna razsvetljava in tako imenovana zelena fasada. Fasada bo namreč pokrita z zelenimi površinami v obliki navpičnih vrtov, ki bodo zagotavljali naravno senco in prijetno okolje za vse obiskovalce. Končni videz zasaditve se pričakuje v slabih dveh letih.

Sočasno z dokončanjem izgradnje parkirne hiše poteka druga faza projekta, razširitev trgovskega dela, kjer bo na voljo dodatnih 20 tisoč kvadratnih metrov površin. Razširjeno nakupovalno središče bo poleg novih trgovin ponudilo še tako imenovane zabavne objekte. Filmofili gotovo težko pričakujejo kino center s sedmimi dvoranami, otroci bodo uživali na sodobnem igrišču ter v trampolin parku. Na voljo bo tudi en večjih kulinaričnih delov, ki se bo raztezal na kar 2000 kvadratnih metrih.

Novozgrajeni del bo v celoti združen z obstoječim centrom, skupna prodajna površina tega edinstvenega nakupovalnega koncepta bo znašala 50.000 kvadratnih metrov, vse skupaj pa bo na zemljišču s površino 65.000 kvadratnih metrov. "Po dograditvi bo Supernova Ljubljana Rudnik postala eden izmed največjih in najsodobnejših nakupovalnih središč v Sloveniji. Z dodatnimi 60 trgovinami, ki bodo razporejene v dveh nadstropjih, bo imela skupaj kar 130 trgovin znanih domačih in svetovnih znamk, kar naj bi po pričakovanjih ustvarilo okoli 800 delovnih mest" je dodal direktor skupine Supernova Paul Merdzo

Z impresivno arhitekturno in sodobno oblikovalsko rešitvijo notranjosti bo posodobljena Supernova Ljubljana Rudnik obiskovalcu zagotovila nepozabno izkušnjo prijetnega in sproščenega nakupovanja po meri sodobnega človeka ter zaradi raznolike ponudbe, odlične lokacije, izjemne prometne povezave in infrastrukture postal priljubljena destinacija za vso družino.

O skupini Supernova

Skupina Supernova je mednarodno podjetje s sedežem v Gradcu, usmerjena v razvoj in upravljanje poslovnih nepremičnin v Avstriji, na Hrvaškem in v Sloveniji. Skupina Supernova je poleg omenjenih ključnih trgov dejavna tudi v Nemčiji, na Slovaškem in v Romuniji. Trenutni portfelj skupine obsega 74 nepremičnin in sedem zemljišč v skupni bruto vrednosti 1,4 milijarde EUR.

Supernova je na slovenski trg vstopila leta 2002 z razvojem dveh prodajaln tipa "naredi sam" ter dveh nakupovalnih centrov v Ljubljani in Kopru. V letu 2008 je skupina pomemben del slovenskega portfelja prodala podjetju Pramerica in odprla nakupovalni center Supernova Ljubljana Rudnik.

Skupina Supernova je v letu 2019 dosegla vodilni maloprodajni položaj na slovenskem trgu po številu nakupovalnih središč in skupni zakupni površini. Sprva je skupina Supernova prevzela 10 trgovskih objektov iz portfelja Mercatorja (Ljubljana Šiška, Kranj Primskovo, Kranj Savski otok, Ajdovščina, Celje, Jesenice, Koper, Slovenj Gradec, Novo mesto, Postojna). Istega leta je Supernova nadaljevala uspešno širitev s prevzemom 11 nakupovalnih središč podjetja Centrice Real Estate GmbH, podjetja ameriškega sklada Lone Star. To so nakupovalni centri Qlandia v Kamniku, Kranju, Krškem, Mariboru, Novi Gorici, Novem mestu in na Ptuju, pa tudi nakupovalna središča v Mariboru Tezno, Metliki, na Ravnah na Koroškem in v Slovenskih Konjicah.

Skupina Supernova si je v zadnjih mesecih močno prizadevala povečati kakovost storitev, ponudbe in celotne infrastrukture pridobljenih centrov. Prav tako je vlagala v marketinške dejavnosti in vse svoje centre združila pod isto vizualno identiteto - blagovno znamko Supernova. Postopek preimenovanja centrov Mercator in Qlandia v centre Supernova je končan, izjeme so manjša nakupovalna središča, katere preimenovanje čaka v prihodnosti.

Doslej je Supernova v svojih 25 operativnih projektih, ki zaposlujejo prek 10.000 ljudi, z naložbenimi in razvojnimi dejavnostmi v Sloveniji vložila več kot 500 milijonov evrov.

Skupina Supernova z inteligentnim razvojem in strateškimi prevzemi načrtuje nadaljnjo rast skupine ob spoštovanju konservativne strukture financiranja, hkrati pa vlaga v rastoče trge, kot tudi hotelske nepremičnine in obnovljive vire energije.

Media kontakt:

Urška Ambrož

m: +386 (0)31 777 790

e: urska@sidera.si

Sidera d.o.o, komunikacijska agencija

Blažena Lokin

Marketing Manager, Supernova group
m: +385 91 380 9854
e: blazena.lokin@supernova.at