O-STA

Air France uvedel storitev "Ready to Fly" - preverjanje potrebnih zdravstvenih dokumentov pred potovanjem


  • Inovativna storitev, ki potnikom omogoča, da se pred odhodom na letališče prepričajo, da imajo vse zahtevane zdravstvene dokumente in potrdila.

  • Storitev potnikom olajša potovanje, saj se izognejo zaporedni kontroli na letališču.



Družba Air France si že od začetka Covid krize prizadeva pomagati svojim potnikom, tako da jim omogoča enostavno preverjanje zdravstvenih dokumentov, ki jih zahtevajo pristojne službe držav, kamor potujejo. Informacije o zahtevanih dokumentih se sproti posodabljajo na spletni strani airfrance.traveldoc.aero.

S storitvijo "Ready to Fly" (sl. Pripravljen za let) je letalska družba Air France naredila še korak dlje - svojim potnikom namreč ponuja možnost, da preverijo, ali imajo vse zdravstvene dokumente, potrebne za potovanje, še preden prispejo na letališče.

Nekaj dni pred odhodom potniki, ki potujejo z Air France, prejmejo elektronsko sporočilo, v katerem so povabljeni, da svoje zdravstvene dokumente naložijo na spletno platformo. Ti dokumenti se nato preverijo, in če so popolni in pravilni, se potniku pošlje potrditveno sporočilo. Izdani boarding passi so nato označeni z oznako "Pripravljen za let" oz. "Ready to fly", kar omogoča, da lahko grejo potniki hitreje čez vse potrebne kontrole dokumentov na letališču.

Če kakšen dokument manjka ali je nepopoln, potniki prejmejo sporočilo z obvestilom, v katerem so pozvani, da manjkajoče dokumente naložijo na spletno platformo ali jih predložijo na letališču na dan potovanja. S storitvijo "Ready to Fly" družba Air France svojim potnikom zagotavlja sproščen začetek potovanja, saj vedo, da imajo vse dokumente, ki jih potrebujejo za vkrcanje na let, hkrati pa se izognejo zaporednim kontrolam na letališču.

Aplikacija "Ready to Fly", ki je bila uspešno preizkušena že junija, je od 17. julija na voljo na letih iz Pariza na Korziko in v francoske prekomorske destinacije, tekom poletja pa bo postopoma na voljo tudi za vse več ostalih destinacij.