O-STA

Prostovoljci se pripravljajo za odhod v Gambijo - kako lahko tudi vi pomagate?

Diplomantka Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem se je odločila, da bo brezskrbne poletne počitnice izkoristila v obliki tritedenskega prostovoljskega dela v Gambiji, ki ga organizira nevladna organizacija Društvo za otroke Sveta. Za izvedbo izobraževalnih taborov otrok iz revnega predela Brufeta prostovoljci prosijo za pomoč pri zbiranju denarnih sredstev.

Kako se je Katarina Kurinčič, diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok in nekdanja članica študentskega sveta UP PEF, odločila za opravljanje prostovoljskega dela v Afriki, natančneje Gambiji: "Pri odločitvi nisem nič oklevala in tihe, dolgoletne sanje so naenkrat postale resničnost. Prijavila sem se na enega izmed izobraževalnih taborov, ki ga organizira nevladna, prostovoljna, neprofitna in humanitarna organizacija - Društvo za otroke Sveta. Tabor bo potekal do sredine septembra. Skupaj s preostalimi prostovoljci bomo svoj prosti čas namenili predvsem delu in poučevanju tamkajšnjih otrok različne starosti, ki prihajajo iz revnega predela Brufuta. Večina živi v zelo težkih življenjskih pogojih, kjer jim podhranjenost ni tuja."

Prostovoljci so se odločili, da stopijo skupaj in vsem otrokom v času tabora omogočijo brezplačne malice, ki jih bodo sami razdeljevali (za celotno obdobje tabora malica za enega otroka stane 5 eurov).

"Ker verjamemo, da imaš tudi ti v sebi čut za dobrodelnost in rad/a pomagaš ljudem v stiski, te naprošamo za pomoč pri zbiranju denarnih sredstev. Daruješ seveda po svojih zmožnostih, saj vsak euro šteje," sporoča bodoča prostovoljka Katarina". V primeru, da se bo zbralo več denarja, kot ga potrebujejo v času poletnega tabora, bodo preostanek sredstev namenili za nadaljevanje izgradnje izobraževalnega centra.

"Začne se pri meni - začne se pri tebi", še sporoča Katarina, "in hvala, ker si".

Podatki bančnega računa: DRUŠTVO ZA OTROKE SVETA (KIDS ARE THE WORLD) KUNAVERJEVA ULICA 9, 1000 LJUBLJANA, SLOVENIA IBAN: SI 56 2900 0005 0687 692 SWIFT: BACXSI22 KODA NAMENA: CHAR NAMEN: POLETNI TABOR 4