O-STA

Air France se pripravlja na prihod letala Airbus A220


  • Prvi Airbus A220 že v barvah letalske družbe Air France

  • Letalo potrjuje zaveze, ki so si jih na področju trajnosti zadali v letalski družbi Air France, saj porabi 20 % manj goriva in ustvarja 34 % manj okoljskega hrupa kot njegov predhodnik

  • Vse posadke družbe Air France se pripravljajo na prihod novega letala - dobrodošlico mu bodo izrekli septembra na letališču Pariz-Charles de Gaulle


Konec septembra bo letalska družba Air France prevzela prvega od 60 letal Airbus A220-300, s katerimi bo na letih na kratkih in srednjih razdaljah zamenjala letala Airbus A318 in A319.

Prvi Airbus A220, ki je bil zasnovan posebej za Air France, je pred kratkim zapustil Airbusovo lakirnico v Mirabelu blizu Montreala. Krasijo ga barve letalske družbe, na sprednjem delu trupa pa je krilati morski konjiček, zgodovinski simbol družbe Air France, ki pooseblja njeno bogato zgodovino.

Ker je letalo Airbus A220 izdelano iz lažjih kompozitnih materialov, porabi 20 % manj goriva kot letala prejšnje generacije in ustvarja 34 % manj okoljskega hrupa. Letalo bo imelo odločilno vlogo pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja družbe Air France.

Zagotavljanje varnosti letenja je ključnega pomena pri pripravah na prihod letala A220

Preden bo začelo letalo prevažati potnike družbe Air France, bodo opravili vrsto testiranj - tako na tleh kot med letom. Po prihodu bo letalo več kot en mesec namenjeno usposabljanju letalskih posadk.

Tako kot pri vsaki novi vrsti letala, ki vstopi v floto, je družba ustanovila dve skupini, ki bosta odgovorni za usposabljanje svojih kolegov - ena skupina so piloti, druga pa stevardese/stevardi. Skupina 8 pilotov in 14 stevardes je začela usposabljanje že septembra lani. Sčasoma bo tako za letenje z letali Airbus A220-300 usposobljenih skoraj 700 pilotov in 2500 stevardes in stevardov. Na prihod novega letala Airbus A220 pa se ne pripravljajo samo piloti in stevardese, ampak vsi operativni sektorji.

Airbus A220 družbe Air France bo lahko sprejel 148 potnikov, vsak sedež bo opremljen s priključki USB tipa A in tipa C, vsi potniki pa bodo lahko uporabljali brezžični internet na svojih osebnih napravah.

https://youtu.be/IAvw7a8QS2Q