O-STA

Zynga v dogovor o prevzemu podjetja za razvoj mobilnih iger StarLark, ekipe, ki stoji za uspešno franšizo Golf Rival

  • Zynga z nadarjeno razvojno ekipo in novo uspešno franšizo

  • Zyngina mednarodna prisotnost se širi s studiem na Kitajskem

  • pridobitev novih izdelkov v zgodnjih fazah razvoja

  • po pričakovanjih naj bi bil prevzem izpeljan v četrtem četrtletju 2021

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA), vodilna globalna družba na področju interaktivne zabave, je danes sporočila, da je vstopila v dokončni dogovor o prevzemu podjetja StarLark, ki razvija hitro rastočo in drugo največjo mobilno igro golfa na svetu Golf Rival, od podjetja Betta Games za 525 milijonov ameriških dolarjev v gotovini in delnicah. Prevzem bo Zyngi prinesel nadarjeno razvojno ekipo z dokazano sposobnostjo ustvarjanja globalne uspešnice in dodatnimi projekti v zgodnjih fazah razvoja. S StarLarkom bo Zynga razširila svojo mednarodno prisotnost z ustanovitvijo studia na Kitajskem, od koder bo imela dostop do ustvarjalne baze talentov v regiji.

Sporočilo za javnost vključuje večpredstavnostne vsebine. V celoti si ga oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20210805005098/en/

V Golf Rivalu igralci vseh ravni znanja v realnem času v igrah tekmujejo z drugimi igralci, tudi na turnirjih z več igralci na spektakularnih igriščih z opremo po meri. Priljubljenost igre je hitro zrasla, tako da je postala druga največja mobilna igra golfa na svetu. Samo leta 2021 so jo uporabniki naložili šest milijon krat.

"S prevzemom Golf Rivala postaja Zynga dom nadarjeni ekipi z dokazano sposobnostjo ustvarjanja globalne uspešnice, Zyngina mednarodna prisotnost pa se bo razširila na nov studio na Kitajskem," je dejal Frank Gibeau, glavni izvršni direktor Zynge. "Golf Rival se je hitro povzpel na mesto druge najbolj priljubljene mobilne igre golfa na svetu s šestimi milijoni prenosov samo v letu 2021. Skupaj sta Zynga in StarLark v dobri poziciji, da poskrbita za še hitrejšo rast Golf Rivala ter dodatnih novih projektov v zgodnjih fazah razvoja."

"Zelo sem ponosen na ekipo StarLarka, zaradi katere je Golf Rival svetovna uspešnica, in navdušeni smo, da se združujemo z Zyngo, da bi še povečali neverjetno krivuljo rasti igre kot franšize za vedno," je dejal Henry You, ustanovitelj in glavni direktor StarLarka. "Partnerstvo bo Zyngi omogočilo večji dostop do velikega kitajskega bazena talentov, StarLarku pa dostop do Zynginih globalnih virov in strokovnosti."

Zynga bo pridobila razvojni studio StarLark in franšizo Golf Rival za približno 525 milijonov ameriških dolarjev, od česar bo približno 315 milijonov ameriških dolarjev gotovine in približno 210 milijonov dolarjev vrednosti v Zynginih navadnih delnicah (izdanih po povprečni zaključni ceni delnice v obdobju tridesetdnevnega trgovanja, ki se je zaključilo 2. avgusta 2021). Končni zaključni izkupiček bo vključeval tudi običajne zaključne prilagoditve in bo po pričakovanjih zaključen v četrtem četrtletju 2021.

Zyngi sta svetovali podjetji White & Case in Fangda Law. Ekskluzivni finančni svetovalec je bilo podjetje Aream & Co, Orrick pa je pri transakciji nudil pravno svetovanje podjetju Betta Games.

Uredniška opomba:

Ključna grafika in prenosni elementi so na voljo za uporabo na naslednji povezavi:
https://www.dropbox.com/sh/k04y6d41bgrcw7m/AACg-NaEWZDbPEumf0s42qlIa?dl=0

O podjetju Zynga

Zynga je eno vodilnih podjetij za interaktivno zabavo v svetu. Njeno poslanstvo je povezati svet prek iger. Z ogromnim globalnim dosegom v več kot 175 državah in regijah se Zynga ponaša z raznolikim portfeljem priljubljenih franšiznih iger, ki beležijo več kot štiri milijarde prenosov na mobilnikih, kot so CSR Racing™, Empires & Puzzles™, Hair Challenge, Harry Potter: Puzzles & Spells, High Heels!, Merge Dragons!™, Merge Magic!™, Queen Bee™, Toon Blast™, Toy Blast™, Words With Friends™ in Zynga Poker™. Skupaj s Chartboostom, eno vodilnih platform za mobilno oglaševanje in monetizacijo, je Zynga ena vodilnih platform nove generacije v industriji z zmožnostjo optimiziranja programatičnega oglaševanja in rastočimi donosi. Družba je bila ustanovljena leta 2007, sedež ima v Kaliforniji, podružnice pa v Severni Ameriki, Evropi in Aziji. Za več informacij obiščite www.zynga.com ali družbo spremljajte na Twitterju, Instagramu, Facebooku ali na blogu Zynga.

Napovedne izjave

Sporočilo za javnost vključuje napovedne izjave v smislu določil Zakona o reformi pravnih sporov ZDA o zasebnih vrednostnih papirjih iz leta 1995, vključno z izjavami, ki se med drugim nanašajo na: predlagan prevzem podjetja Beijing StarLark Technology Co., Ltd. ("StarLark"), franšizo mobilne igre Golf Rival in druge povezane igre, intelektualno lastnino, poslovne podatke in druga specificirana sredstva in obveznosti; našo sposobnost doseči načrtovane koristi v zvezi s prevzemom, vključno z rastjo franšize Golf Rival, razvojem nadaljnjih iger, pritegnitvijo in ohranitvijo ključnega razvojnega in drugega kadra, nakupno ceno prevzema in časovnega okvirja, v katerem naj bi bil prevzem zaključen. Napovedne izjave običajno spremljajo besede, kot so "napovedano", "načrtovano", "namerava", "bo", "predvideva", "verjame", "cilja", "pričakuje" ter izjave v prihodnjiku so v splošnem napovedne. Napovedne izjave ne zagotavljajo bodočih dosežkov in odsevajo trenutna pričakovanja uprave. Uresničitev ali uspešnost zadev, ki jih obravnavajo takšne napovedne izjave, vključuje znatna tveganja, negotovosti in predpostavke, in naši dejanski rezultati bi se lahko znatno razlikovali od napovedanih ali sugeriranih. Na tovrstne izjave o prihodnosti se ne gre preveč zanašati, saj temeljijo na podatkih, ki so nam na voljo na današnji dan. Ne obvezujemo se, da bomo tovrstne izjave posodabljali. Dejavniki, ki bi lahko povzročili odstopanja v dejanskih rezultatih vključujejo: zadovoljstvo z zaključnimi transakcijskimi pogoji in našo sposobnost zaključiti transakcijo v skladu s časovnico; našo sposobnost učinkovite integracije in doseganja pričakovanih prednosti transakcije ter tveganja sodnih postopkov oz. regulatornih postopkov v zvezi s transakcijo. Več informacij o omenjenih tveganjih, negotovostih in predpostavkah ter dodatnih dejavnikih, ki bi lahko povzročili spremembe pri rezultatih, je ali bo na voljo v naših poročilih, ki jih posredujemo Komisiji za vrednostne papirje (SEC), kopije poročil pa so na voljo tudi na naši spletni strani za odnose z vlagatelji na http://investor.zynga.com in na spletni strani komisije na www.sec.gov.


Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210805005098/en/

Kontakti:

Odnosi z vlagatelji:
Rebecca Lau
Investors@zynga.com

Odnosi z mediji:
Sarah Ross
Saross@zynga.com

Vir: Zynga

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.