O-STA

P&G v ospredje olimpijskih iger v Tokiu postavlja športnice in športnike, ki vodijo z ljubeznijo, slavi njihove napore in tako skuša vzpodbuditi pozitivna dejanja pri drugih

5. avgust 2021 18:49 UTC

  • Dobitnica zlate olimpijske medalje Nastia Liukin in dobitnik srebrne olimpijske kolajne Gus Kenworthy kot moderatorja virtualnega panela s prejemniki sredstev P&G Athletes for Good Fund Grant in olimpijci, ki vodijo z ljubeznijo v Tokiu 2020

  • Športnice in športniki Mariah Duran, Alice Dearing, Brian Afanador in Erica Sullivan delijo osebne izkušnje, ki so jih navdihnile, da služijo svojim skupnostim

  • P&G prepoznal športnike, ki vodijo z ljubeznijo v Tokiu 2020, in doniral nepovratna sredstva dobrodelnim organizacijam po njihovem izboru.

CINCINNATI--(BUSINESS WIRE)-- Kot olimpijski sponzor zadnjih 10 let se Procter & Gamble's (NYSE: PG) osredotoča na slavljenje in podporo unikatnim potem, ki jih športniki prehodijo na poti do svojih olimpijskih sanj, vključno s projekti, za katere se zavzemajo in delom, ki ga opravljajo, da bi vodili pozitivne premike v svojih skupnostih. Pred olimpijskimi igrami Tokio 2020 so P&G navdihnila nesebična dejanja olimpijskih in paraolimpijskih športnic in športnikov po vsem svetu, s katerimi so se zavzeli za služenje drugim. Zato je P&G ustanovil sklad Athletes for Good Fund (Sklad športnikov in športnic za dober namen) v partnerstvu z Mednarodnim olimpijskim komitejem (IOC) in Mednarodnim predolimpijskim komitejem (IPC). Cilj je počastiti in podpreti delo olimpijskih in paraolimpijskih športnikov in športnic in mladih upov, ki svoj čas, talent in druge vire darujejo v dobrodelne namene na področju vpliva na skupnost, enakosti in vključenosti in okoljske problematike. Za Tokio 2020 je sklad Athletes for Good Fund prispeval več kot 500.000 ameriških dolarjev nepovratnih sredstev, da bi pomagal prizadevanjem dobrodelnih organizacij po izboru prejemnikov.

Sporočilo vključuje večpredstavnostne vsebine. V celoti je na voljo tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20210805005996/en/

Danes med virtualno razpravo z naslovom "Champions and the Causes They Champion," (Šampioni in projekti, za katere si prizadevajo) sta se moderatorjema, dobitnici zlate olimpijske medalje Nastii Liukin (ZDA, legendi gimnastike) in dobitniku srebrne olimpijske kolajne Gusu Kenworthyju (Velika Britanija, smučanje prostega sloga) pridružili štirje športniki in športnice, ki so ne le izjemni tekmovalci, ampak izkazujejo tudi sočutje, humanost in dobroto tako na športnem igrišču kot zunaj njega. Prek njihovih navdihujočih zgodb smo izvedeli, kako je vsak panelist našel motivacijo na osnovi lastnih osebnih izkušenj ter tudi strast za zavzemanje za pozitivne spremembe znotraj svojih skupnosti. Panelisti so bili:

  • Mariah Duran*, ZDA, rolkanje: Glede na to da je sama izkusila ustrahovanje v tekmovanju v športu, v katerem prevladujejo moški, in je le malo ženskih mentoric, je Mariah vzornica, mentorica in zagovornica mladih deklet v rolkanju. Preko dela v organizaciji Skate Like A Girl, vzpodbuja naslednjo generacijo deklet, naj še naprej sledijo svoji strasti.

  • Alice Dearing*, Velika Britanija, plavanje: Kot prva temnopolta ženska, ki je plavala za ekipo Velike Britanije na Olimpijskih igrah, je Alice okusila prepreke znotraj športnega plavanja, s katerimi so soočeni temnopolti. Alice je vzela stvari v svoje roke in je ena vodilnih ambasadork organizacije Black Swimming Association (BSA), ki si prizadeva za več temnopoltih v tej disciplini ter spremembe v odnosu, da bi več temnopoltih razumelo, kako pomembno je, da se naučiš plavati.

  • Brian Afanador*, Puerto Rico, namizni tenis: Potem ko je orkan Maria opustošil Puerto Rico, je Brian izkoristil svojo platformo olimpijskega športnika, da bi izboljšal ozaveščenost in pomagal svoji skupnosti. V sodelovanju s fundacijo #Yonomequito Foundation je pomagal ponovno zgraditi domove in priskrbeti nujne potrebščine, kot so hrana, voda in nujne storitve lokalnim družinam v stiski.

  • Erica Sullivan, ZDA, plavanje: Kot odkrita homoseksualka se je azijsko-ameriška plavalka Erika zavzela kot zagovornica splošne enakosti v športu. V času iger v Tokiu 2020 je svoje tiskovne konference izrabila kot priložnost za osveščanje o manjšinah, tudi skupnosti LGBTQ+.

"Duh Olimpijskih iger nas lahko povzdigne in združi, in ti neverjetni športniki in športnice so ta duh ponesli onkraj olimpijskega in paraolimpijskega gibanja, v svoje skupnosti, z namenom, da ustvarijo spremembe na bolje," je dejala gostiteljica Nastia Liukin. "Navdihujoče je videti organizacije, kot je P&G, ki še naprej slavijo športnike in športnice tako na igrišču kot zunaj njega in podpirajo njihova prizadevanja za dobro skupnosti, da bodo še drugi našli navdih in jim sledili."

"Zame je biti olimpijka veliko več kot le blesteti v svojem športu; gre tudi za to, da lahko uporabim svojo platformo, da bi pomagala naslednji generaciji rolkark, ki prihaja, da doseže svoj potencial in si cilje zastavlja visoko," je dejala Mariah Duran. "Ne bi bila, kjer sem danes, brez skupnosti in izkušenj, ki sem jih pridobila v Skate Like A Girl. Organizacija je viden glas za enakost med spoloma in vključenost v rolkanje in z njim povezane dogodke, tabore in obšolske programe pomaga uresničiti tudi nerealne scenarije. Tako zelo sem hvaležna P&G-ju in Athletes for Good, ki jih podpira."

Celoten pogovor v okviru panela si lahko ogledate tukaj.

*prejemnik sredstev Athletes for Good Fund Grant

Postaviti v ospredje tiste, ki vodijo z ljubeznijo v Tokiu 2020

V času olimpijskih iger Tokio 2020 je P&G svojo zavezanost pomoči športnikom še povečal z donacijo dveh dodatnih finančnih podpor dobrodelnim organizacijam po izboru športnikov in športnic, ki so svojo platformo Olimpijskih iger izkoristili za to, da so v Tokiu služili drugim in jim pomagali. Poleg donacije Erici Sullivan je P&G donacijo namenil tudi Pitu Taufatofuau (Tonga, tekvondo), ki je s svojo velikodušnostjo do športne skupnosti na terenu v Tokiu navdihoval ljudi po vsem svetu. Dobitnik treh olimpijskih odličij, ki je 15 let prostovoljno delal na področju duševnega zdravja, je javno priznal, pod kako velikanskim pritiskom so športniki, ki tekmujejo na elitni ravni, in povabil športnike, naj se obrnejo nanj, če potrebujejo pogovor ali nasvet. Njegov poziv k akciji je vodil do več sto pogovorov s športniki in športnicami tako prek družbenih omrežij kot v živo v Tokiu 2020. Zaradi njegovih prizadevanj, da nudi podporo in vzpodbudo športnikom in športnicam, P&G s ponosom ugotavlja, da je Pita zares veličasten ravno, ker dela dobro.

S pomočjo sklada Athletes for Good Fund in donacij za športnike in športnice v Tokiu 2020 P&G napreduje pri uresničevanju svojega cilja, da bi leta 2021 naredil 2.021 dobrih del v podporo svoji kampanji Lead with Love (Vodi z ljubeznijo).

O zavezi P&G's Lead with Love lahko preberete več na: https://us.pg.com/lead-with-love/.

O zavezi podjetja P&G za 2.021 dobrih del leta 2021

V podjetju P&G je podpora našim skupnostim, prizadevanje za enakost in vključenost ter varstvo narave v samem jedru našega načina delovanja. Verjamemo, da imamo odgovornost, da pomagamo izboljševati vsakodnevno življenje - prek izdelkov, ki jih ustvarjamo, in pozitivnega vpliva, ki ga imajo lahko naše znamke in podjetje. V okviru naše kampanje Lead with Love so se P&G in njegove znamke zavezale, da bodo letos naredile 2.021 dobrih del.

O družbi Procter & Gamble

P&G potrošnike po svetu oskrbuje z enim najmočnejših portfeljev zaupanja vrednih, kakovostnih vodilnih znamk, kot so Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks® in Whisper®. Družba posluje v približno 70 državah širom sveta. Za najnovejše novice in informacije o družbi in njenih blagovnih znamkah obiščite spletno stran http://www.pg.com.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210805005996/en/

Kontakti:

Samantha Policano
MMK+
Samantha.policano@ketchum.com

Vir:
Procter & Gamble

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.