O-STA

Skupina SPAR v Litvi ustanovila mešano podjetje; Z novim sporazumom družba temeljiteje pokriva vzhodno Evropo in se širi na mednarodnem trgu

TARRYTOWN, New York, 5. oktobra, 2005 - Skupina SPAR, Inc. (NASDAQ:SGRP), razširjena mednarodna tržna družba, je danes sporočila, da je podpisala sporazum o ustanovitvi mešanega podjetja z litvansko družbo Rinkos Skatinimo Sistemos. SPAR je sporočil, da bo v novem podjetju lastnik 51-odstotnega lastniškega deleža, ki bo deloval pod imenom SPAR RSS Baltic Ltd in bo proizvajalcem in trgovcem v maloprodaji ponujal načrtovanje, razvoj in podobne oblike trženja na območju Litve, Latvije in Estonije.

"S sporazumom smo razširili svoje mednarodno delovanje in dopolnili naše že obstoječe mešano podjetje v Romuniji, ki smo ga ustanovili v začetku leta 2005," je dejal Robert G. Brown, predsednik in izvršilni direktor skupine SPAR. "Mednarodno širjenje je pomembna sestavina strateškega načrta rasti skupine SPAR. Prepričani smo, da bo naš novi sporazum z RSS še stopnjeval naše z rastjo povezane cilje, poleg tega pa bo lokalnemu trgu ponudil dragocene storitve." "Napredna tehnologija in znanje trženja, ki ju v naše mešano podjetje vnaša skupina SPAR, združeni z našim poznavanjem litvanskega tržišča, se bodo izkazali za zmagovalno kombinacijo," je dejala Irena Kairiene, generalna direktorica družbe SPAR RSS Baltic "Veselimo se že, da bomo lahko bolje služili proizvajalcem in maloprodajnim trgovcem po celi državi in delovali kot del vodilne mednarodne organizacije."

Kot partner v mešanih podjetjih na Japonskem, v Turčiji, Južnoafriški republiki, Indiji, Romuniji in na Kitajskem, ki posluje tudi v Kanadi in Združenih državah Amerike, je skupina SPAR Inc. razširjena mednarodna tržna družba s širokim razponom storitev, ki družbam po celem svetu pomagajo povišati prodajo, poslovodno učinkovitost in dobiček od maloprodaje. Družba proizvajalcem in maloprodajnim trgovcem nudi oglaševanje na prodajnih površinah, usposobljene kadre za dogodke v trgovinah, radiofrekvenčno identifikacijo RFID in drugo tehnologijo, pa tudi raziskave v okviru vseh klasifikacij izdelkov in vseh vrst trgovine, vključno z masovno prodajo, drogerijami, elektronskimi prodajalnami, trgovinami s cenenim blagom in verigami trgovin s hrano, povsod po Združenih državah Amerike in v mednarodnem prostoru. Več informacij je na voljo na spletni strani družbe www.sparinc.com.

Določene izjave v tem sporočilu za javnost se nanašajo na perspektive podjetja, vključno, toda ne izključno na možnosti družbe in njenega mešanega podjetja za prodor na litvanski trg. Dejanski rezultati družbe, njena uspešnost in smer razvoja bi se lahko v praksi razlikovali od tistih, na katere nakazujejo takšne izjave, kar je posledica raznih dejavnikov, vključno (ne izključno) z uspešno realizacijo sporazuma o ustanovitvi mešanega podjetja, litvanskim gospodarstvom, nadaljnjo okrepitvijo SPAR-ovih dejavnosti prodaje in trženja, vzdrževanjem zadovoljnih odjemalcev in obnavljanjem pogodb, razvojem novih izdelkov, nadaljnjim ohranjanjem višjega tehnološkega nivoja od konkurenčnih podjetij, nadaljnjo dosegljivostjo sposobnega in predanega osebja, obvladovanja stroškov v prihodnosti, uspehom na mednarodnem področju, uspehom in dostopnostjo finančnih naložb in drugimi dejavniki, pa tudi dejavniki, ki jih gre pripisati večini družb, kot denimo splošni, konkurenčni in drugi poslovni ter civilni pogoji. Informacije, ki upoštevajo nekatere od naštetih in drugih dejavnikov, ki bi lahko vplivali na bodoče rezultate, uspeh ali smer razvoja, so obdelane v letnem poročilu skupine SPAR na obrazcu 10-K, v četrtletnih poročilih na obrazcu 10-Q in drugih občasnih dopisnih izmenjavah s komisijo za trgovanje z vrednostnimi papirji.

SPAR Group, Inc.

Charles Cimitile,

914-332-4100

ali

PondelWilkinson Inc.

Roger Pondel,

310-279-5980

VIR: Skupina SPAR, Inc.

Copyright Business Wire 2005