O-STA

V Ljubljani bo 2. mednarodni rolerski polmaraton na 21 km

V LJUBLJANI BO 2. MEDNARODNI ROLERSKI POLMARATON NA 21 KM
V Ljubljani bo 2. mednarodni rolerski polmaraton na 21 km

Ljubljana, avgust 2021 - V nedeljo 15. avgusta bodo na Štajerski cesti, od športnega centra Stožice do rondoja Kranjčeve ulice v Ljubljani pripravili že drugi mednarodni rolerski polmaraton na 21 km "Vsi na rolerje", ki ga bodo letos popestrili z državnim prvenstvom še smučarji tekači na rolkah. Na štartu pričakujejo v obeh disciplinah več kot 100 tekmovalcev in tekmovalk, med katerimi bo tudi nekaj zelo znanih imen, še posebej med smučarji tekači. Med njimi bodo tudi najbolj znana slovenska tekaška imena, kot sta državna prvaka Anamarija Lampič in Miha Ličef.

Lani se je prvega rolarskega polmaratona udeležilo več kot 50 tekmovalcev iz Slovenije in tujine, čeprav je bil čas epidemije, ki je preprečila številčnejšo udeležbo tekmovalcev. Zmagi tako v ženski, kot moški konkurenci sta odšli v Italijo. Letos organizator Rolerski klub Ljubljana, Skike klub Slovenija v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in tiskovno agencijo MOREL, pričakujejo še množičnejši odziv.

Polmaraton na rolerjih je tako tekmovalnega kot rekreativnega značaja in tako primeren prav za vsakega, ki obvlada osnove rolanja. Rekreativcem priporočajo, da se tekmovanja udeležijo z vso zaščitno opremo (kolenčniki, zapestniki, komolčniki in čelada, ki je obvezna). Prijave sprejemajo še do srede 11. avgusta na spletni strani https://halfmarathon.rklj.si Za vse udeležence imajo pripravljena praktična darila in spominske medalje, prvi trije v absolutni konkurenci tako pri moških, kot pri ženskah pa bodo dobili še denarne nagrade.

Tekmovanje se bo začelo ob 9. uri z državni prvenstvom v rolkanju, štart roleristov bo ob 11. uri in se bo končalo okoli 13. ure s podelitvijo kolajn in nagrad najboljšim. Celotno tekmovanje si bo mogoče ogledati iz nabrežin nad Štajersko cesto, vstopnine ne bo. Vsi gledalci naj upoštevajo epidemiološka navodila NIJZ in vzdržujejo medsebojno razdaljo. Poleg tega si bo mogoče tekmovanje ogledati tudi v živo na spletnem kanalu MORELTV https://www.moreltv.com/

Foto in video: MOREL