O-STA

Že 45. mednarodni festival Graška Gora poje in igra

Sporočilo za javnost

Že 45. mednarodni festival Graška Gora poje in igra

Velenje, 10. avgust 2021 - Na Graški Gori bo letos potekala že 45. prireditev Graška Gora poje in igra. Festival z večletno tradicijo bo v nedeljo, 15. avgusta, od 14. ure dalje gostil izjemna imena narodno-zabavne glasbe. Prisotne bodo nagovorili tudi župani Mestne občine Velenje, Mestne občine Slovenj Gradec in Občine Mislinja. Prireditev bo revialnega značaja, nastopili pa bodo tudi ansambli, ki so bili v preteklih letih na tem festivalu zelo uspešni.

Kulturno društvo Graška Gora bo v sodelovanju s soorganizatorji v nedeljo, 15. avgusta, pripravil že 45. mednarodni festival narodno-zabavne glasbe Graška Gora poje in igra 2021. Eden izmed starejših tovrstnih festivalov v Sloveniji poteka na edinstvenem prireditvenem prostoru z izjemno naravno kuliso, na tromeji občin Velenje, Slovenj Gradec in Mislinja, kar daje glasbenemu srečanju poseben pečat.

Na festivalu bodo nastopili: Vera & Originali, Veseli svatje, Jodel Express s kraljico jodlanja Brigito, Trio Roberta Goterja, Zupan, Katrca, Golte, Zaka' pa ne, Vikend, Grupa Štimung iz Hrvaške ter domača skupina Fantje z Graške Gore.

Kulturno društvo Graška Gora v sodelovanju z Mestno občino Velenje, Mestno občino Slovenj Gradec, Občino Mislinja, ZKD Šaleške doline, JSKD Območno izpostavo Slovenj Gradec in Festivalom Velenje z izvedbo festivala zelo uspešno promovira domačo glasbo in glasbenike.

Svoj ugled krepi in dviguje festivalsko raven z uspešnim delom in organizacijo, po kateri se zgledujejo tudi številni drugi tovrstni festivali.

Vstop na prireditev bo prost, potekala pa bo v skladu s priporočili NIJZ in ob upoštevanju pogojev PCT.

Več informacij: Kulturno društvo Graška Gora, www.festival-gg.si, info@festival-gg.si, 031 614 280, 03 891 30 00

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet župana

T: 03 8961 700
........................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si

Mestna občina Velenje podatke obdeluje in varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007) in Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba). Posredovani dokument je namenjen izključno prejemniku ali osebi, odgovorni za prenos tega sporočila prejemniku, ter osebam, ki so upravičene poznati v dokumentu vsebovane podatke na podlagi svojih pristojnosti. Posredovani dokument je dovoljeno uporabljati le za med pošiljateljem in prejemnikom dogovorjeni namen. Drugačno posredovanje, razmnoževanje oziroma uporaba dokumenta niso dovoljeni. Dokument so vsi podatki v kakršnikoli obliki, ki jih vsebuje to elektronsko sporočilo. Če ste prejeli to sporočilo zaradi napake v naslovu ali pri prenosu sporočila, prosimo, da o tem obvestite pošiljatelja elektronskega sporočila.


Graška Gora.JPG

Graška Gora pii.jpeg