O-STA

Nazdravili smo uspešnemu začetku

V zgodnjem poletju smo z velikimi pričakovanji, a skromno ekipo postavili portal javnost.si. Zelo hitro se nam je pridružilo kar nekaj stalnih sodelavcev, kolumnistov, ki vsak dan v tednu s svojimi mnenjskimi in strokovnimi teksti dopolnjujejo naše zgodbe iz sveta pop kulture. Prvo trimesečje nam je prineslo kar nekaj izzivov, pa tudi veliko veselih trenutkov, zato smo se pred dnevi odločili, da z uredniško ekipo nazdravimo dobremu začetku in se ob izvrstnih prigrizkih in osvežilni pijači na čudoviti terasi ljubljanskega hotela Radisson Plaza v BTC pogovorimo, bolje spoznamo in zastavimo višje cilje za prihodnost.

Irena Pirman (na sliki levo) je bila naša prva kolumnistka (njene kolumne Pamet v roke objavljamo vsako sredo), Jurij Ban Hodohmet pa je (za zdaj) edini moški kolumnist, piše pa Vižmarsko kroniko, ob kateri lahko uživate ob petkih. Oba sta izkoristila priložnost in poklepetala z našo lektorico Darko Tepina Podgoršek, ki se je sladko smejala, saj z njunim pisanjem nima veliko dela. Nič čudnega, saj sta oba zelo izkušena pisca.

Milena Miklavčič je naša najnovejša sodelavka in avtorica torkovih kolumn z naslovom Pet pred peto. S Katarino Keček, ki se nam je pridružila takoj na začetku, imata veliko skupnega. Ne samo da ju zanimajo moško-ženski odnosi in da sta obe veliko delali tudi na televizijah (Mileno poznamo iz oddaje Zadnja beseda na TV Slovenija, Katarina pa je bila pred leti novinarka Pop TV-ja in voditeljica oddaje Katarina na Kanalu A), temveč sta obe tudi pisateljici. Milena je prava rekorderka v prodaji svoje trilogije, v kateri je zbrala življenjske zgodbe, ki nas seznanjajo s tem, kako so živeli naši predniki. Zagotovo je imela kak nasvet, kako najti pot do bralcev, za Katarino, ki bo res v kratkem izdala svoj prvenec. Ne dvomimo, da bo ta velika uspešnica, saj se tudi njene kolumne, ki jih objavljamo ob ponedeljkih pod naslovom Dnevnik ozdravljene pesimistke, zelo dobro berejo.

Sonja Javornik (levo) skrbim za vsakodnevni odmerek informacij iz sveta znanih, kulture, lepote. Tudi to besedilo sem z veseljem spisala za vas. Na našem srečanju sem bila še posebej vesela srečanja z ustanoviteljema portala Marjanom Krnjičem in Jožetom Srako (na sliki desno), ki skrbita za strategijo našega portala. To pa zato, ker že vrsto let živita v Londonu, tako da smo zaradi pandemičnih razmer nestrpno čakali, da sta sploh lahko prišla na obisk v domovino. Na srečo nam tehnologija omogoča, da sodelujemo tudi na daljavo.

Tudi Milena je nestrpno čakala, da vidi našega glavnega stratega Marjana Krnjiča v živo. "A to si ti!" je vzkliknila, ko ga je zagledala, saj je z njim sodelovala tudi že pri njegovih preteklih projektih. Marjan je sicer v Sloveniji najbolj poznan kot modni oblikovalec. V Londonu sodeluje z znamkami visoke mode, zato njegova modna znamka MK exclusive malce miruje. Ker pa je izjemno sposoben in je tudi v preteklosti sodeloval z različnimi mediji, ne preseneča, da si je našel tudi tak izziv, kot je portal javnost.si.

Niti huda vročina ni oslabila apetita ob pogledu na te specialitete, ki so jih pripravili v kuhinji hotela Radisson Plaza. Če se vam ob pogledu na te dobrote cedijo sline, je najbolje, da kar preverite hotelsko ponudbo. Navsezadnje nam je država ravnokar "podarila" nove turistične bone, kajne!

Na naše druženje pa ni uspelo priti vsem sodelavcem. Smiljo Štravs in Bilko Baloh, ki se ob sobotah izmenjujeta kot kolumnistki, saj en teden lahko berete Smiljino zanimivo razmišljanje o odnosih in vsem lepem, drug teden pa Bilkine modrosti iz ajurvede in postenja, so zadržale druge obveznosti, tako kot Petro Kolar iz DAO TKM, ki pripravlja naše nedeljske tekste o tradicionalni kitajski medicini. V njih vedno natrese kup nasvetov, ki lahko pomagajo do boljšega zdravja in počutja. Tudi Mateja Kilar, ki skrbi, da imamo vsak dan sveže novice iz STA-ja, se je tokrat opravičila. To pa samo pomeni, da imamo poleg drugega še en razlog, da se v Radisson Plazi znova čim prej zberemo!