O-STA

Celje v petek v znamenju gina in kulinarike

V petek, 27. avgusta 2021, bo na celjski Mestni tržnici že tretji letošnji kulinarični dogodek pod imenom Okusimo Celje. Tokrat bo rdeča nit družabno - kulinaričnega dogodka gin, saj bomo tokrat od 15. ure uživali na Knežji tržnici gina.

Knežja tržnica gina se bo v Celju zgodila tretjič in prvič pol letu premora zaradi epidemije koronavirusa na celjski tržnici, na kateri smo od letošnjega junija gostili že dva kulinarična dogodka Okusimo Celje. Tokratni se bo začel v petek ob 15. uri in končal do 23. ure, v tem času pa ne bo manjkalo dobre volje, hrane in pijače ter družbe.

Svojo pestro in raznoliko ponudbo bodo namreč predstavili slovenski ponudniki gina Petriot, Broken Bones, Triple GGG, Karakter, Brin gin, Berryshka, Vrabči in RR selection. Za polne želodčke bodo poskrbeli kulinarični mojstri iz Galerije okusov, Gostilne Jež, Vafla, Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, Ribarnice Celje in "Kje so tiste rožice" Kozjanska Pehta. Pivovarna Clef bo poskrbela za ljubitelje hmeljevih napitkov, vinar Senekovič pa za navdušence nad vini.

Mestni vrvež ob koncu tedna in sproščeno vzdušje na tržnici bosta ustvarila DJ Mare in DJ El Timo, nastopila pa bo tudi kantavtorica Urška Videnšek.

Namen petkovih druženj je ponuditi Celjanom in obiskovalcem urbani utrip mesta, pestro ponudbo odličnih slovenskih vin in kraft piva, tokrat tudi gina. Druženje in pijačo vedno spremlja dobra hrana, zato bomo predstavili nov standard ulične prehrane. Za urbani utrip mesta bodo poskrbeli različni umetniki in kulturni delavci.

Pri izvedbi dogodka so združili moči Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje, Simbio d.o.o. KŠOC, Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje in Aljaž Cestnik s.p.

Na vseh dogodkih v Celju posebno pozornost posvečamo skrbi za okolje in trajnosti. Tako bomo dali poudarek ločevanju odpadkov in čim večji uporabi steklenih kozarcev. Promovirali bomo uporabo pitnikov s čisto pitno vodo na Mestni tržnici, obiskovalce pa pozivamo k sodelovanju pri varovanju okolja.

Kljub bolj sproščenim ukrepom za zajezitev širjenja koronavirusa organizatorji in ponudniki obiskovalce pozivamo k upoštevanju aktualnih odlokov in smernic Nacionalnega inštituta za zdravje in Vlade Republike Slovenije za preprečevanje širjenja koronavirusa. Priporočljiva je uporaba zaščitne maske in medsebojna razdalja.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

Več informacij: Aljaž Cestnik, aljazcestnik@gmail.com, 031 671 279