O-STA

Nova poslovna enota HYPO ALPE-ADRIA BANK d.d. v Mariboru

V duhu nenehnega razvoja in rasti deluje od junija v Mariboru nova poslovna enota HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d. Ob začetku poslovanja so danes pripravili slovesnost, ki se je odvijala v prostorih nove poslovalnice in kjer že nekaj časa deluje tudi HYPO LEASING MARIBOR d.o.o.

HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d. je tako kot HYPO Leasing Slovenija, sestavni del velike mednarodne družine HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG, s sedežem v Celovcu, ki po velikosti in moči presega tudi največje slovenske banke. Koncern pokriva celotno področje Alpe-Jadran, kjer deluje že več kot 120 poslovalnic, v katerih je zaposlenih 2000 uslužbencev, ki podjetjem in drugim subjektom zagotavljajo konkurenčne pogoje in pomagajo uresničevati njihove poslovne ideje in cilje.

Kot je poudaril g. Džani Majstorovič, vodja PE Maribor, je Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. univerzalna banka in skladno s to usmeritvijo se bo razvijala tudi poslovna enota v Mariboru. Njihova ponudba obsega celoten spekter bančnih storitev komercialnega bančništva, tako za fizične osebe kot tudi za podjetnike in gospodarske družbe. Posebej pomembno je dejstvo, da bosta lahko poslovna enota Maribor in Hypo Leasing Maribor odslej skupaj ponudila komitentom celovito storitev na področju financiranja.

Na novinarski konferenci je prisostvoval tudi g. Gunter Striedinger, član uprave HYPO ALPE-ADRIA BANK AG in povedal nekaj več o polletnem poslovanju te največje regionalne banke v prostoru Alpe-Jadran, ki je po njegovih besedah zabeležila občutno povečanje vseh pomembnih številk. Od 30. junija 2000 se je bilančna vsota v enem letu povečala za 30 odstotkov, dobiček iz rednega poslovanja po oblikovanju rezervacij je narasel celo za 54 odstotkov, dobiček iz rednega poslovanja pred oblikovanjem rezervacij pa se je povečal za 28, 2 odstotka.

Džani Majstorovič, vodja področne enote Maribor, je na koncu dodal še: "S sodobnimi bančnimi storitvami, usposobljenimi sodelavci in svežim kapitalom, bo PE Maribor veliko prispevala k pospeševanju rasti in razvoja gospodarstva v regiji."