O-STA

3D-zebre za varnejšo pot otrok v šolo

Sporočilo za javnost

3D-zebre za varnejšo pot otrok v šolo

Velenje, 30. avgust 2021 - Na prvi šolski dan, v sredo, 1. septembra, bomo predstavili inovativni projekt 3D-zebra na Rudarski cesti pri Upravni enoti Velenje. Ob 10.30 se bodo čez 3D-zebro sprehodili partnerji projekta: župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, predsednik Zavoda Varna pot Robert Štaba, direktorica marketinga in odnosov z javnostmi zavarovalnice Generali Svetlana Almaš in direktorica prodaje zavarovalnice Generali Ivana Vrviščar.

Projekt 3D-zeber je nastal na pobudo zavarovalnice Generali, s podporo Zavoda Varna pot in v sodelovanju z Mestno občino Velenje, ki se je kot prva občina v Sloveniji pridružila iniciativi umeščanja 3D-zeber na območjih umirjenega prometa. Trenutno sta v Velenju zarisani dve zebri; na Rudarski cesti pri Upravni enoti Velenje in na pešpoti ob Šolskem centru Velenje in OŠ Gustava Šiliha. Glavni namen projekta je, da k bolj umirjenemu prometu in večji pozornosti voznikov na najranljivejše udeležence v prometu prispevamo na inovativen način, s 3D-zebrami.

Na prvi šolski dan bo na novo pridobitev v Velenju opozarjal tudi Levček, maskota Generali zavarovalnice, ki bo delil kresničke, in Trkajeva pesem 'Varno ma vedno prov'. Raperjeva pesem, ki je tudi himna projekta, nas bo na začetku šolskega leta spomnila na napake, ki jih v prometu delamo vsi, tako pešci kot tudi kolesarji in vozniki. Ne pozabite: "Ko se enkrat zgodi, ne morš cajta nazaj dat".