O-STA

HELLA Saturnus Slovenija praznuje 100. obletnico obstoja

Ljubljansko podjetje HELLA Saturnus Slovenija v letošnjem letu praznuje stoto obletnico obstoja. Svetloba je naša strast, skupaj jo ustvarjamo že 100 let in z našimi izdelki postavljamo trende za mobilno prihodnost.

Z izdelki in storitvami oskrbujemo najpomembnejše svetovne proizvajalce avtomobilske industrije. Smo eden največjih slovenskih izvoznikov in del mednarodnega koncerna HELLA z več kot 35.000 zaposlenimi na 125 lokacijah v več kot 35 državah. Dejavnost našega podjetja obsegata razvoj in proizvodnjo svetlobne opreme za avtomobile. Skupaj z našimi kupci razvijamo tudi nove napredne sisteme sprednjega dela vozila, kot so radarski sistemi in radomi. Ti ne pripomorejo le k večji varnosti udeležencev v prometu, ampak predstavljajo tudi korak naprej pri sistemih avtonomne vožnje.

V funkciji globalnega HELLINEGA kompetenčnega centra smo odgovorni za širjenje znanja med ostalimi tovarnami v koncernu HELLA ter slovenskimi in tujimi dobavitelji. Motivira nas, da oblikujemo trende mobilnosti in spodbujamo osrednje smernice na trgu, kot so avtonomna vožnja, elektrifikacija, povezljivost, digitalizacija in individualizacija. Temu cilju se vsakodnevno s svojo strastjo, predanostjo, energijo in strokovnim znanjem predaja 2.000 naših sodelavk in sodelavcev.

Izjemno ponosni smo na našo tradicijo, pohvalimo se lahko s 100-letnico obstoja. Zgodovina našega podjetja namreč sega v leta po prvi svetovni vojni. Začeli smo leta 1921 kot proizvajalec kovinske embalaže za prehrambeno in kozmetično industrijo. Po strateški povezavi s HELLO se je proizvodnja svetlobne opreme začela strmo dvigati, povečala sta se prodaja in število zaposlenih. Velik poudarek namenjamo tudi razvojni dejavnosti, kar je zaradi močnih razvojnih kompetenc postopoma vodilo k ustanovitvi razvojnih centrov.

Letošnje leto je za nas prav posebno, saj obeležujemo 100-letnico obstoja. Da proslavimo tako pomemben mejnik, bomo organizirali dogodek za predstavnike vlade, župana in predstavnike gospodarstva, ki bo potekal dne 10. septembra 2021 ob 9.00 na sedežu podjetja na Letališki cesti 17 v Ljubljani. Želimo, da pomen in vlogo podjetja HELLA Saturnus Slovenija prepozna tudi širša javnost in z nami proslavi okrogel jubilej.