O-STA

Turistična društva vabijo na degustacije lokalnih zgodb

Sporočilo za javnost

Velenje, 3. september 2021 - Turistična zveza Velenje je v sodelovanju s turističnimi društvi pripravila zanimiv produkt Degustacija lokalnih zgodb. Naravno in kulturno dediščino lahko obiskovalci spoznajo na zanimiv in pristen način, neposredno od članov turističnih društev.

Namige za potepe po okolici Velenja bodo tudi v septembru z vami delili člani turističnih društev na svojih domačih naslovih. Pridružite se jim na odkrivanju biserov Škrata Bisera, sprehodite se ob Škalskem jezeru in spoznajte zgodbe potopljene vasi ter odkrijte dr. Krajnca, postanite zeliščarji za en dopoldan, udeležite se vodenja po Šentilju, potepajte se po Poti naravne in kulturne dediščine spodnje paške doline ali pa se povzpnite do Velenjskega in Šaleškega gradu.

Vsako društvo predstavlja svojo zgodbo, na svoji lokaciji, v svojem terminu. Vse turistične točke so povezali z zbiranjem žigov. Če vsaj štiri zbrane žige posredujete Turistični zvezi Velenje, boste prejeli praktično nagrado, sestavljeno iz lokalnih dobrot.

V prihodnjih tednih bo Degustacija lokalnih zgodb potekala po naslednjem programu:

- 5. september ob 11. uri pri cerkvi v Šentilju: (Ne)znani Šentilj pri Velenju,

- 7. september ob 9. uri pri Grilovi domačiji: Postani zeliščar za en dopoldan,

- 9. september in 7. oktober ob 18. uri pri tabli "Jezera" proti Škalskem jezeru: Škalsko jezero in zgodbe potopljene vasi,

- 12. in 28. september med 17. in 18. uro na naslovu Škale 87: Strževa domačija v Škalah in dr. Jožef Krajnc,

- vsako soboto v septembru med 9. in 12. uro pred Domačijo Lamperček: Odkrij bisere Škrata Bisera,

- vsako nedeljo v septembru med 9. in 11. uro v Šaleškem gradu: Dnevi odprtih vrat gradu Šalek,

- vsako nedeljo v septembru med 10. in 12. uro v parku Velenjskega gradu: V grajskem vrtu z grajsko gospodo.

Več informacij je objavljenih na spletni strani www.tz-velenje.si in Facebook strani Turistične zveze Velenje, lahko pa jih tudi pokličete na številko 03 896 15 47.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet župana
T: 03 8961 700

........................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si

Mestna občina Velenje podatke obdeluje in varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007) in Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba). Posredovani dokument je namenjen izključno prejemniku ali osebi, odgovorni za prenos tega sporočila prejemniku, ter osebam, ki so upravičene poznati v dokumentu vsebovane podatke na podlagi svojih pristojnosti. Posredovani dokument je dovoljeno uporabljati le za med pošiljateljem in prejemnikom dogovorjeni namen. Drugačno posredovanje, razmnoževanje oziroma uporaba dokumenta niso dovoljeni. Dokument so vsi podatki v kakršnikoli obliki, ki jih vsebuje to elektronsko sporočilo. Če ste prejeli to sporočilo zaradi napake v naslovu ali pri prenosu sporočila, prosimo, da o tem obvestite pošiljatelja elektronskega sporočila.