O-STA

RED BULL RACING PRIREDIL ZABAVO V ŠANGHAJU

Moštvo Red Bull Racing je v nedeljo zvečer v Šanghaju na Kitajskem priredilo veliko zabavo ob zaključku najdaljše sezone v zgodovini Formule 1.

Šanghaj, Kitajska - Začasno vas ob reki Huangpu, ki teče skozi središče mesta, je iz bambusa zgradilo dvesto ljudi, ki so delali štiri dni brez prestanka. Potrebovali so več kot 16.000 kosov bambusa, da so lahko ustvarili avtentično kitajsko vzdušje. Vozniki, visoki predstavniki, uradniki in osebje F1 iz vseh deset moštev so sestavljali 1500 glavo množico, ki se je sprehodila po rdeči preprogi do zabave. Prireditelji so združili najboljše iz starodavne in sodobne Kitajske, prikazali tradicionalne borilne veščine, bobnarje in kaligrafijo dinastije Ming ter najsodobnejšo podobo Šanghaja.

Malo pred polnočjo je nastopil velik trenutek večera, ko so razglasili skupno dobitnico nagrade Formula Una Awards 2005. V Šanghaj je prispelo vseh dvajset finalistk - po ena iz vsake države, ki je gostila veliko nagrado Formule 1, in ena iz Avstrije, domovine Red Bulla. Finalistke so bile izbrane zaradi svoje energične narave, elegance, humorja in volje do vstopa v neznani svet Formule 1.

Ob razglasitvi zmagovalke se je Dietrichu Mateschnitzu iz Red Bulla na odru pridružilo več slavnih ljudi iz sveta Formule 1, med njimi tudi prvi voznik njihovega moštva David Coulthard. Presenetljivo je bilo, da žirija ni uspela doseči soglasja. Zato je moštvo Red Bull Racing v navalu velikodušnosti nagradilo vseh dvajset deklet, ki se bodo zdaj skupaj odpravile na pot okrog sveta, kar je enkratna življenjska priložnost.

"Ne morem verjeti, da gremo vse skupaj," je v imenu vseh deklet povedala Kitti Kellemen z Madžarske. "V zadnjih nekaj dneh, ki smo jih skupaj preživele v Šanghaju, smo se dobro spoznale, zato je nagrada še toliko boljša, saj si jo vse delimo."

Tina Sponer

Tel.: +43 664 8397618

mailto:tina.sponer@at.redbull.com