O-STA

Na praznični dan občine predstavitev razvojne konference

Velenje, 15. september - 20. september je praznik Mestne občine Velenje. Letošnje praznovanje je tudi v znamenju prestrukturiranja SAŠA regije, saj v torek, 21. septembra, in v sredo, 22. septembra 2021, v Domu kulture Velenje pripravljamo mednarodno razvojno konferenco o izstopu iz premoga z naslovom Pozdravljena, prihodnost - na zeleno do kakovostnejšega življenja.

V ponedeljek, na praznični dan, bomo ob 9.30 pred občinsko stavbo pripravili izjavo za medije, na kateri bomo predstavili vrhunske strokovnjake, ki so se odzvali našemu vabilu - predstavniki Evropske komisije, gospodarske zbornice, vseh štirih nemških premogovnih regij, lokalnih skupnosti. Namen konference je predstavitev primerov dobrih praks evropskih mest in regij na poti izstopa iz premoga.

Izjavi bosta podala župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in vodja Urada za gospodarski razvoj in prestrukturiranje Karla Sitar.

Prvi dan konference, ki se bo začela ob 10. uri, bo goste nagovorila tudi veleposlanica Zvezne republike Nemčije njena ekselenca Natalie Kauther.

Drugi dan konference bomo ob 12.30 pripravili okroglo mizo glede priprave Zakona o zapiranju Premogovnika Velenje in Zakona o prestrukturiranju SAŠA regije, saj potrebujemo sistemsko podlago in stabilen vir financiranja.

Vabljeni, da se nam pridružite in spremljate konferenco v živo v Domu kulture Velenje ali preko spleta.

Več o programu in prijavi na konferenco: https://www.velenje.si/konferenca.

Program vam pošiljamo tudi v priponki.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje