O-STA

Festival Rol.ce in vin.ce za ljubitelje celjske rolce ter vrhunskih vin

Celje bo v soboto, 18. septembra 2021, v znamenju kulinarične tržnice, poimenovane Festival ROL.CE in VIN.CE. Od 10. do 13. ure bo na stojnicah Gubčeve in Lilekove ulice prodajna tržnica znamenitih celjskih slaščic Celjskih rolc ter predikatnih vin okoliških vinarjev.


Svoje Celjske rolce bodo predstavili štirje ponudniki Kavarna Rolca, Hotel Evropa Celje, Slaščičarna Zvezda ter Pekarna Geršak. Sodelovali bodo štirje vinarji, in sicer Vina Mramor, Hiša vina Emino, Vino Frešer ter Šmarska vinska klet.


S kulinarično tržnico želimo obiskovalcem predstaviti in približati Celjsko rolco kot slaščico, ki ima v Celju dolgo in bogato zgodovino, poznano predvsem iz Slaščičarne Zvezda, pripravljajo pa jo tudi drugi ponudniki. Društvo VIN.CE je izbralo vinarje, skupaj pa bomo obiskovalcem predstavili predikatna vina.


Festival ROL.CE in VIN.CE s ponosom in veseljem družno organizirajo Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje, VIN.CE favorit, Kavarna Rolca ter Mestna četrt Celje Center. Skupna želja vseh je, da dogodek postane tradicionalen in da ga v prihodnjih izvedbah nadgradimo ter s skupnimi močmi poiščemo najboljši recept za Celjsko rolco, ki je med slaščičarji že vrsto let skrivnost.


Vse obiskovalce pozivamo, da se držijo ukrepov Vlade Republike Slovenije ter Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje širjenja koronavirusa. Priporočena varnostna razdalja je 1,5 m, v primeru, da je ni mogoče zagotoviti, pa je obvezna uporaba zaščitnih mask.