O-STA

Jutri zaradi aktivnosti ETM zaprta Rudarska cesta

Velenje, 21. september 2021 - Jutri, 22. septembra, bomo med 6. in 19. uro zaradi izvajanja aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti (ETM) zaprli Rudarsko cesto v Velenju.

Na njej bodo ta dan potekale številne aktivnosti: igranje nogometa, badmintona, predstavitve Centra ponovne uporabe, Centra za krepitev zdravja, Kamerata, Šole za storitvene dejavnosti, možna bo izposoja koles, registrirali se boste lahko v Bicy sistem, si ogledali Lokalca, na voljo bo spretnostni poligon za vožnjo s kolesom, simulator vožnje, ogledali si boste lahko nastop učencev Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, telovadili z društvom Šola zdravja, ustvarjali v likovnih delavnicah in si ogledali zanimiv plesni program Plesne skupine Flame&co ter drugih plesnih šol in počeli še marsikaj drugega. Na Rudarski cesti boste ta dan lahko darilca prevzeli tudi vsi, ki boste danes popoldan sodelovali v akciji Velenje na koleščkih in zbirali žige po Velenju.

Ob 11. uri bo obiskovalce na Rudarski cesti nagovoril tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

S sodelovanjem pri projektu ETM opozarjamo na to, kako pomembno je spreminjanje potovalnih navad. Velenje letos sodeluje pri projektu že 16. leto.

Podroben program pošiljamo v priponki in vabimo vse k sodelovanju.

Vse udeležence v prometu prosimo za strpnost in razumevanje.

Aktivnosti se izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so sofinancirane s strani Ministrstva za okolje in prostor - Sklad za podnebne spremembe in bodo izvedene v skladu s trenutno veljavnimi smernicami NIJZ.

#trajnostnamobilnost #evropskitedenmobilnosti #samo1planet #care4climate #sptm

Prijazen pozdrav!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje