O-STA

Z nami praznujejo tudi partnerska in prijateljska mesta

Velenje, 21. september 2021 - Veseli smo, da občinski praznik z nami praznujejo tudi predstavniki partnerskih in prijateljskih mest. Našemu povabilu se je odzvalo kar 11 mest s svojimi delegacijami. Poleg občinske slovesnosti so se udeležili tudi mednarodne razvojne konference o izstopu iz premoga, ki se je pričela včeraj v Domu kulture Velenje.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je v ponedeljek v Vili Bianci sprejel predstavnike partnerskih in prijateljskih mest in se jim zahvalil za obisk. Izrazil je ponos, da se je našemu povabilu ob občinskem prazniku odzvalo kar 11 delegacij, ki v teh dneh praznujejo skupaj z nami.

Veseli smo, da lahko v našem mestu gostimo skoraj 40 oseb, ki prihajajo iz šestih držav. Našemu povabilu so se odzvali predstavniki mest Banjaluka, Esslingen, Istočno Novo Sarajevo, Lukavac, Pljevlja, Prievidza, Prijedor, Valjevo, Vienne, Vranje in Vrnjačka Banja.

Gosti v mestu Velenje prepoznavajo številne primere dobrih praks, ki jih lahko vključijo tudi v svoje lokalno okolje. Med gosti je kar nekaj predstavnikov rudarskih mest, ki bodo zagotovo pridobili veliko uporabnih informacij na mednarodni konferenci o izstopu iz premoga in z nami izmenjali svoje izkušnje.

Predstavniki prijateljskih in partnerskih mest si bodo v teh dneh ogledali tudi znamenitosti našega mesta, in sicer Muzej Velenje, Velenjsko plažo in Visto ter Muzej premogovništva Slovenije.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje