O-STA

Do odprtja 4. CIIE je manj kot 50 dni

Organizatorji so na tiskovni konferenci 50-dnevnega odštevanja septembra do CIIE izjavili, da bo kot največji svetovni uvozni sejem 4. kitajski mednarodni uvozni sejem (CIIE) še naprej velik dogodek za predstavitev najnovejših svetovnih izdelkov, tehnologije in storitve.

Zhou Lingyan, namestnik generalnega direktorja urada za poslovne razstave CIIE, je predstavil, da bo letošnja razstava ohranila šest glavnih razstavnih kategorij z razstavno površino več kot 360.000 kvadratnih metrov in več razstavljavcev kot lani.

Več kot 80% podjetij in vodilnih podjetij Fortune 500, ki so lani sodelovali na razstavi, bo sodelovalo na letošnji razstavi, kar v celoti odraža močno privlačnost razstave.

Zhou je dejal, da so letošnja mala in srednje velika podjetja združena v skupine, kar je 30% več kot lani.

Trgovske organizacije, kot so Japonska, Danska, Poljska in Nova Zelandija, so razširile svoje stojnice na več malih razstavljavcev. "Srednja in vzhodna Evropa ima stojnico več kot 1500 kvadratnih metrov, razstavljalo pa bo 60 podjetij," je dejal Zhou.

Ta razstava bo postavila 13 tematskih razstavnih področij v priljubljenih panogah, kot so integrirana vezja, javno zdravje in preprečevanje in nadzor epidemij, biomedicina in pameten prevoz za povečanje strokovnosti razstave.

Razstavni prostor inteligentne industrije in informacijske tehnologije, avtomobilske in medicinske opreme ter zdravstvenih izdelkov bo postavil inkubacijsko sekcijo za inovacije, ki bo združila več kot 100 razstavljavcev na področju umetne inteligence, ved o življenju in avtonomne vožnje.

Med razstavo bo potekal niz forumov in drugih dejavnosti za izmenjavo podjetniških izkušenj z zagonskimi podjetji in lažji vstop na trg.

Wang Hongwei, direktor oddelka za storitve za kupce CIIE, je dejal, da je oddelek v zadnjih nekaj mesecih izvedel 17 predstavitev, s katerimi je CIIE predstavil širšemu krogu podjetij, ki so pritegnila več kot 2600 domačih podjetij.

Letos bo sodelovalo skoraj 600 domačih skupin kupcev. S pregledom podatkov bo 4. CIIE poslala vabila 40.000 ciljnim kupcem.

Urad CIIE in Banka Kitajske bosta med 6. in 8. novembrom v času CIIE organizirala obsežno srečanje, na katerem bodo organizirali srečanja med kupci in razstavljavci na enem mestu ter nudili storitve, kot so tolmačenje in video povezava.

Liu Wei, generalni direktor oddelka za inkluzivno financiranje Bank of China Shanghai Branch, je dejal, da je v zadnjih treh letih konferenca o povezovanju na kraju samem pomagala več kot 3.000 razstavljavcem in več kot 7.000 kupcem pri sklenitvi poslov ali prihodnjih dogovorov o sodelovanju.

Cui Ying, direktor oddelka za zaposlovanje razstavljavcev CIIE, je povedal, da bo letos razstava potekala na spletu z območjem za uporabo brez povezave v severni dvorani prizorišča, kjer lahko obiskovalci uporabljajo opremo za navidezno resničnost za obisk spletne razstavne dvorane.