O-STA

6 let delovanja Podjetniškega centra Standard

Velenje, 23. september 2021 - Podjetniški center Standard bo jutri, 24. septembra 2021, ob 17. uri obeležil šest let delovanja. Od leta 2015 je v inkubatorju nastalo kar 86 novih podjetij in številna med njimi so v tem obdobju zastavila uspešno poslovno pot in postavila trdne temelje za nadaljnjo rast. Tudi uspešno delovanje podjetniškega inkubatorja je eden izmed pomembnih ukrepov v sklopu priprav na proces prestrukturiranja. Mestna občina Velenje je v letošnjem proračunu za delovanje SAŠA inkubatorja namenila 100 tisoč evrov. Prisotne bo jutri v Podjetniškem centru Standard nagovoril tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Ponosni smo, da je Podjetniški center Standard tudi v zahtevnem času epidemije uspešno nadaljeval s svojim poslanstvom in mladim podjetjem omogočal podporno okolje. Samo v letošnjem letu je bilo na novo ustanovljenih kar 26 podjetij, od leta 2015 pa je v SAŠA inkubatorju zraslo 86 podjetij. V letu 2021 je SAŠA inkubator izvedel kar tri nove programe, in sicer 'Startup Generator', 'Business Minds' in 'Investment Academy'.

'STARTUP GENERATOR' je šesttedenski pospeševalniški program, namenjen razvoju startupov. Nadgradili so program Podjetniški trampolin, s katerim so v zadnjih letih že uspešno uresničevali podjetniške ideje v Savinjsko-šaleški regiji. V okviru programa so med 41 prijavljenimi ekipami izbrali 12 ekip, ki so imele priložnost svoje podjetniške ideje razvijati s pomočjo znanja, pridobljenega na tedenskih skupinskih delavnicah ter z individualnim delom pod okriljem mentorjev. Na zaključnem dogodku je svojo podjetniško idejo predstavilo 6 finalistov, Mestna občina Velenje pa je ekipam MooHero, Graška in Datagrad podelila 10 tisoč evrov nepovratnih sredstev.

Program 'BUSINESS MINDS' je sklop 11 butičnih dogodkov, kjer združujejo uporabne vsebine priznanih slovenskih strokovnjakov in praktične delavnice tehnik sproščanja ter povezovanja s samim sabo, ki mladim podjetnikom omogočajo 'živeti' v podjetniškem svetu in ne samo 'preživeti'.

'INVESTMENT ACADEMY' je 11-tedenski praktični program, ki predstavlja platformo za izobraževanje ter povezovanje novih in obstoječih vlagateljev ter zagonskih podjetij. Podjetnikom odpirajo okno v svet vlagateljev, dostop do znanja in izkušenih strokovnjakov iz sveta vlaganja v tvegan kapital. Program so razvili v sodelovanju s Poslovnimi angeli Slovenije, KIKštartejem in Primorskim tehnološkim parkom. SAŠA inkubator je tako postal regijska točka za vlagatelje za Vzhodno Slovenijo.