O-STA

Družbi Illumination in Nintendo objavili glasovno zasedbo in datum izida animiranega filma Super Mario Bros

SANTA MONICA & KYOTO - (BUSINESS WIRE) - Illumination (sedež: Santa Monica, Kalifornija, ZDA; ustanovitelj in izvršni direktor: Chris Meledandri) in Nintendo Co., Ltd. (Sedež: Kyoto, Minami-ku, Japonska; predsednik: Shuntaro Furukawa; v nadaljevanju "Nintendo") sta danes objavila, da bo njun novi animirani film, ki temelji na svetu igre Super Mario Bros., po vsem svetu izšel leta 2022 v času božičnih praznikov. Studio Universal Pictures bo film v Severni Ameriki izdal 21. decembra 2022, razpored za preostale države in regije pa bo objavljen naknadno. Film bosta sofinancirala Universal Pictures in Nintendo.

Poleg tega so objavili tudi imena igralcev, ki bodo svoj glas posodili likom Mario (Chris Pratt), princesa Peach (Anya Taylor-Joy), Luigi (Charlie Day), Bowser (Jack Black), Toad (Keegan-Michael Key), Donkey Kong (Seth Rogen), Cranky Kong (Fred Armisen), Kamek (Kevin Michael Richardson) in Spike (Sebastian Maniscalco). Vsak glasovni igralec je bil izbran zaradi svoje sposobnosti, da ujame edinstven duh svojega lika.

Film bosta producirala Chris Meledandri iz podjetja Illumination in Shigeru Miyamoto iz podjetja Nintendo, režirala pa Aaron Horvath in Michael Jelenic, ki sta že sodelovala pri animirani seriji Teen Titans Go! in filmu Teen Titans Go! To the Movies. Scenarij za film bo prispeval Matthew Fogel, ki je med drugim napisal scenarij za LEGO Film 2 in prihajajoči Illuminationov film Minioni: Grujev vzpon.

"Mario in Luigi sta med najbolj priljubljenimi liki v vsej popularni kulturi in počaščeni smo, da imamo edinstveno priložnost tako tesno sodelovati s Shigerujem Miyamotom in široko inovativno ekipo družbe Nintendo, da ta lika oživita v animiranem filmu, kakršnega Illumination doslej še ni posnel," je dejal Chris Meledandri, ustanovitelj in direktor družbe Illumination ter zunanji direktor družbe Nintendo.

"V sodelovanju s Chrisom in njegovo izkušeno ekipo ne ustvarjamo le filma z licenco za lik, temveč novo obliko zabave, s katero bo igra Super Mario Bros oživela na platnu in v kateri bodo lahko uživali vsi, ne glede na to, ali poznajo igro ali ne. Dosedanja produkcija je konstruktivna in poteka zelo dobro, obe strani pa se druga od druge veliko učita. Ponižno prosimo, da oboževalci na premiero še malo počakajo, in upamo, da se bodo veselili ogleda edinstvenih likov iz igre Super Mario Bros. na velikem platnu," je dejal Shigeru Miyamoto, direktor in predstavnik podjetja Nintendo.

Glasovna zasedba:

Mario - Chris Pratt

Princesa Peach - Anya Taylor-Joy

Luigi - Charlie Day

Bowser - Jack Black

Toad - Keegan-Michael Key

Donkey Kong - Seth Rogen

Cranky Kong - Fred Armisen

Kamek - Kevin Michael Richardson

Spike - Sebastian Maniscalco

O animiranem filmu Super Mario Bros.

Animirani film Super Mario Bros, ki ga bosta producirala Chris Meledandri iz podjetja Illumination in Shigeru Miyamoto iz podjetja Nintendo, bo predvidoma izšel med božičnimi prazniki leta 2022. V Severni Ameriki bo premiera 21. decembra 2022. Razpored za preostale države in regije bo objavljen naknadno. Film bosta sofinancirala Nintendo in družba Universal Pictures, ki ga bo tudi distribuirala po vsem svetu.

O podjetju Illumination

Podjetje Illumination, ki ga je leta 2007 ustanovil nominiranec za oskarja Chris Meledandri, je eden od vodilnih producentov animiranih filmov v zabavni industriji. Med franšizami podjetja sta dva od štirih najboljših animiranih filmov vseh časov, njihove kultne in priljubljene blagovne znamke, ki jih odlikujejo nepozabni in prepoznavni liki, globalna privlačnost in kulturna relevantnost, pa so jim globalno prinesle več kot 6,25 milijarde dolarjev prihodkov. Podjetje Illumination je bilo s strani Fast Company nagrajeno kot eno najbolj inovativnih podjetij na svetu.

O družbi Nintendo

Družba Nintendo Co., Ltd. s sedežem v Kjotu na Japonskem je s svojimi izdelki, ki združujejo njihovo lastno strojno in programsko opremo, ustvarila franšize, ki so postale svetovno znane, vključno z izdelki znamk Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ in Splatoon™. Nintendo si prizadeva zagotoviti edinstveno zabavno izkušnjo za vsakogar, saj proizvaja in trži naprave za videoigre, kot je družina sistemov Nintendo Switch™, razvija in upravlja aplikacije za pametne naprave ter sodeluje s partnerji pri številnih drugih pobudah in storitvah na področju zabave, kot so denimo tematski parki. Nintendo je po vsem svetu prodal že več kot 5,1 milijarde videoiger in več kot 800 milijonov enot strojne opreme. Od predstavitve Nintendo Entertainment System™ pred več kot 30 leti je Nintendovo nenehno poslanstvo ustvarjati edinstveno zabavo, ki nariše nasmeh na obraze ljudi po vsem svetu.

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210923006003/en/

Kontakt

Illumination
Sarah Levinson Rothman
sarah.rothman@ledecompany.com
917-623-6060

Nintendo
Eddie Garcia
egarcia@golin.com
213-335-5536
ali
Cindy Gordon
cindgo02@noa.nintendo.com
650-226-4040

Vir: Illumination and Nintendo Co., Ltd.

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.