O-STA

V ponedeljek svetovni dan turizma

Velenje, 24. september 2021 - Zavod za turizem Šaleške doline tudi letos pripravlja brezplačne aktivnosti v okviru svetovnega dneva turizma, ki ga praznujemo 27. septembra. Letošnja osrednja tema je Turizem za vključujočo rast, ki je namenjena ponovnemu zagonu turizma. Slednji bo pripomogel k hitremu okrevanju in rasti, pri čemer je bistven vključujoč razvoj, ki naj bo pravičen do vseh.

Na Zavodu za turizem Šaleške doline bodo svetovni dan turizma obeležili s številnimi brezplačnimi aktivnostmi. V nedeljo, 26. septembra, ob 10. uri vas vabijo na brezplačno lokalno turistično vodenje z e-kolesi. Zbirno mesto bo pred Vilo Bianco (Stari trg 3, Velenje) in pred Občino Šoštanj (Trg svobode 12, Šoštanj), število oseb bo omejeno na 10. V soboto in nedeljo med 9. in 17. uro bo v Vili Bianci potekal dan odprtih vrat. Za vnaprej najavljene skupine (do 5 oseb naenkrat) bodo organizirali vodene oglede unikatnih prostorov vile. Ob tej priložnosti bodo za vse obiskovalce pripravili manjšo degustacijo lokalnih dobrot. Obvezne so predhodne najave na e-naslov turizem@velenje.si ali telefonsko številko 03 896 17 15. Vse aktivnosti bodo organizirane skladno z ukrepi Vlade Republike Slovenije in priporočili NIJZ.

Lahko sodelujete tudi v nagradni igri, ki do konca septembra poteka preko Facebook strani VisitSaleska.
Foto in video prispevke ob svetovnem dnevu turizma zbira UNWTO (World Tourism Organization - Svetovna turistična organizacija). Z akcijo izpostavljajo potencial turizma za ustvarjanje delovnih mest za vse in združevanje skupnosti. Pošljite fotografije in videoposnetke, ki najbolje prikazujejo celotno vrednostno verigo, od izdelovalcev spominkov do upraviteljev hostlov, turističnih vodnikov in izražajo moč turizma za ustvarjanje rasti ter pozitivne preobrazbe, ki jo turizem prinaša. Podrobnejše informacije o sodelovanju so na voljo na povezavi.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje