O-STA

Sprejeli velenjskega diamantnega maturanta in zlate maturante

Velenje, 30. september 2021 - Včeraj smo v Vili Bianci pripravili županov sprejem za velenjskega diamantnega maturanta in zlate maturante Šolskega centra Velenje. Ob izjemnem uspehu sta jim čestitala župan Peter Dermol in podžupanja Aleksandra Vasiljević.

Naziv "diamantni maturant", ki je dosegel vse točke na maturi, si je prislužil Matic Bajsić iz Šole za strojništvo, geotehniko in okolje.

Naziv "zlati maturant" si je z odlično opravljeno splošno maturo v šolskem letu 2020/2021 prislužilo osem dijakov. Velenjski zlati maturantje so: iz Splošne gimnazije Marko Berkenjačević, Vita Burič, Eva Hrženjak in Katja Jevšenak ter iz Elektro in računalniške šole Tadej Delopst, Andraž Podpečan, Jon Rojnik Goršek in Rok Žerdoner.

Zlatim maturantom smo podarili knjigo Velenje sprehajalno avtorja Milana Mariča, spominsko priznanje v obliki srca, ki predstavlja Velenje - srčno mesto in srčne ljudi ter cvet sončnice. Diamantnemu maturantu smo za poseben dosežek podarili tudi kipec Nabiralko zvezd, avtorja Velenjčana Črta Valenčaka.

Za glasbeni program na sprejemu so poskrbeli učenci Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

V priponki pošiljamo fotografijo iz sprejema.