O-STA

Prvi dogodek v sklopu projekta Flajšter za dušo: S kot sprostitev

V soboto, 2. oktobra, smo v prostorih Koroškega medgeneracijskega centra z dogodkom poimenovanim "Prvi flajšter: S KOT SPROSTITEV" otvorili najmlajši projekt Mladinskega sveta Ravne - Flajšter za dušo.

V prvem delu srečanja nas je zdravnica in trenerka mehkih veščin, Živa Ledinek, popeljala v svet stresa. Spregovorili smo o tem, kaj stres je, se dotaknili fizioloških osnov nastanka stresa, ocenili količino stresa, s katero se vsak od nas sooča, in v pogovoru z drugimi udeleženci opredelili področja življenja, ki nam predstavljajo največ stresa, ter iskali načine, kako lahko na doživljanje stresa vplivamo in s tem izboljšamo svoje počutje. V nadaljevanju dogodka je potekala okrogla miza, v sklopu katere smo skupaj z moderatorjem Maticem Bogolinom, inžinirjem arhitekture, ki v zadnjih letih večino svojega prostega časa nameni izobraževanju s področja medicinske hipnoze, meditacije, regresije in kanaliziranja, spregovorili o širokem področju duševnih bolezni in povrnitvi duševnega zdravja. Dogodek smo zaključili s praktičnim prikazom vodene meditacije in druženjem ob pogovoru o predelani tematiki.

Že kmalu, 21. oktobra, nas čaka drugi dogodek projekta - v sodelovanju s Slovenskim centrom za raziskovanje samomora bomo spregovorili o samomoru - velikem družbenem problemu, ki v Sloveniji letno vzame okoli 400 življenj, med njimi veliko mladih.

Tara Ledinek, predsednica Mladinskega sveta Ravne
--
Mladinski svet Ravne na Koroškem
Prežihova ulica 7
2390 Ravne na Koroškem
T: 040 306 476
E: ms.ravne@gmail.com