O-STA

Ameriška vlada izbrala Retractable Technologies za izdelavo varnih injekcij v sklopu programa za svetovni boj zoper širjenje virusa HIV oz. aidsa

LITTLE ELM, Teksas--(BUSINESS WIRE)--2. novembra, 2005-- Podjetje Retractable Technologies (AMEX:RVP) je danes sporočilo, da ga je ameriška vlada že drugič izbrala za izdelavo t.i. varnih injekcij VanishPoint(R) v sklopu programa za svetovni boj zoper širjenju virusa HIV oz. aidsa, ki je bil sprejet na pobudo ameriškega predsednika Georgea Busha. V skladu z pogodbo, ki je del druge faze Bushevega programa, bo Retractable osmim državam (Haitiju, Bocvani, Slonokoščeni obali, Etiopiji, Keniji, Nigeriji, Tanzaniji in Ugandi) dobavilo 11,7 milijona svojih patentiranih injekcij s samopogrezljivim sistemom.

Podjetje Retractable je avgusta 2004 prvič bilo izbrano v sklopu programa - takrat je dobavilo injekcije za Bocvano, Slonokoščeno obalo, Etiopijo, Kenijo, Nigerijo in Tanzanijo. Doslej je Retractable edino ameriško podjetje, ki je bilo izbrano za izdelavo varnih injekcij za enkratno uporabo v sklopu Bushevega programa za svetovni boj zoper širjenju virusa HIV oz. aidsa. Poleg tega je podjetje tudi največji dobavitelj takšnih injekcij v sklopu tega programa, ki predvideva nujne ukrepe za preprečitev 7 milijonov novih okužb z virusom HIV oz. aidsom v 14 afriških in karibskih državah. Retractable že od leta 1999 dobavlja svoje varne injekcije zasebnim in javnim bolnišnicam in zdravstvenim domovom v Južnoafriški republiki.

Izvršni direktor podjetja Retractable Thomas J. Shaw je ob tej priložnosti povedal: "Vnovična izbira podjetja Retractable dokazuje, da so VanishPoint(R) injekcije prva izbira med varnimi injekcijami za program svetovnega boja zoper širjenju virusa HIV oz. aidsa, ki je bil sprejet na pobudo ameriškega predsednika. Dejstvo, da so vse države, ki so dobile VanishPoint(R) injekcije v prvem delu programa, vnovič naročile velike količine injekcij, jasno kaže na njihovo korist pri zaščiti bolnikov in zdravstvenih delavcev pred vbodi z okuženimi injekcijami." Shaw se je tudi znova zahvalil Bushevi administraciji in kongresu za "ta pomemben humanitarni program".

Bushev program je sodelujočim državam ponudil možnost, da preizkusijo varne injekcije različnih proizvajalcev in izberejo tiste, ki jim najbolj ustrezajo. Mednarodne zdravstvene organizacije že dlje časa opozarjajo, da je večkratna uporaba injekcij eden od glavnih razlogov za hitro širjenje virusa HIV oz. aidsa v teh državah. Z uporabo injekcij VanishPoint(R) je možnost večkratne uporabe injekcij ali pa nenamernih vbodov skoraj nična.

Podjetje Retractable je še sporočilo, da je Svetovna zdravstvena organizacija podjetju izdala certifikat, ki potrjuje, da varne injekcije VanishPoint izpolnjujejo zahtevane kriterije organizacije pri kvaliteti izdelave. Tako se bo lahko Retractable prijavilo na javne razpise UNICEF in ostalih mednarodnih organizacij.

Retractable Technologies proizvaja in trži samopogrezljive injekcije VanishPoint(R), ki skoraj popolnoma odpravijo nevarnost nenamernega vboda in večkratne uporabe injekcije. Revolucionarni proizvod ima poseben patentiran mehanizem, ki omogoči, da se igla po uporabi samodejno pogrezne v injekcijo. Za dodatne informacije se obrnite na spletno stran www.vanishpoint.com.

To sporočilo vsebuje napovedi, kot jih določa novela ameriškega zakona o pravnih postopkih za zasebna podjetja iz leta 1995 (Private Securities Litigation Reform Act of 1995). To sporočilo vsebuje napovedi podjetja Retractable, ki so zasnovane na trenutnih ocenah podjetja o prihodnosti poslovanja. Podjetje je prepričano, da so ocene, navedene v napovedih, natančne, čeprav ne more jamčiti, da se bodo dejansko uresničile. Dejavniki, zaradi katerih se dejanski rezultati lahko razlikujejo od tu navedenih oziroma napovedanih, so med drugim nepričakovan porast povpraševanja; uspešnost podjetja pri odzivanju na velik porast povpraševanja; uspešnost podjetja pri dostopu na trg; uspešnost podjetja pri zmanjševanju stroškov; uspešnost podjetja pri nadaljnjem financiranju raziskav in razvoja, poslovanja in širjenja proizvodnih zmogljivosti; uspešnost konkurence pri prodaji injekcij; kot tudi negotovosti in tveganja, ki jih podjetje navede v rednih poročilih Agenciji za trg vrednostnih papirjev.

Investor Contact:

Douglas W. Cowan, 888-806-2626 or 972-294-1010

E-mail: rtifinancial@vanishpoint.com

or

Media Contact:

Phillip L. Zweig, 212-490-0811 or 214-912-7415 (cell)

E-mail: plzweig@aol.com