O-STA

Velenjska plaža že četrtič zapored najboljše naravno kopališče 2021

Naj plaža, okt 2021

Sporočilo za javnost

Velenje, 12. oktober 2021 - Danes opoldne so razglasili najboljša kopališča v Sloveniji in podelili priznanja finalistom akcije Slovenia's Hidden Gems. Podžupanja Aleksandra Vasiljević je v imenu župana Mestne občine Velenje Petra Dermola prevzela priznanje in sicer je Velenjska plaža v kategoriji naj naravnih kopališč po mnenju slovenskih kopalk in kopalcev osvojila 1. mesto.

Podžupanja Aleksandra Vasiljević je povedala, da smo prejetega naziva izjemno veseli, saj smo ponosni, da plaža privablja turiste od blizu in daleč. Ob enem pa takšna priznanja upravičujejo vsa naša prizadevanja in vlaganja v razvoj turizma ob šaleških jezerih. Še naprej se bomo trudili in vlagali vse naše napore za nadaljnji razvoj te destinacije. Velenjska plaža je bila razglašena za naj naravno kopališče tudi v letih 2018, 2019 in 2020. Letošnje drugo in tretje mesto v kategoriji naravnih kopališč pa sta osvojili kopališči Talaso Strunjan in Simonov zaliv.

Mestna občina Velenje je leta 2013 pričela z obnovo čolnarne in urejanjem plaže ob Velenjskem jezeru, ki v času kopalne sezone privabi več kot 100 tisoč obiskovalcev. Tako kot vsako leto smo tudi letos nudili brezplačno in varno kopanje, brezplačno uporabo WIBIT parka, brezplačno izposojo ležalnikov in senčnikov, pestro gostinsko ponudbo in druge aktivnosti. Redno izvajamo tudi monitoring jezerske vode, ki ustreza merilom za kopanje in rezultate objavljamo na spletni strani in na Velenjski plaži. Novost letošnjega leta je bazen za varno čofotanje najmlajših, ležalnik za premikanje po terenu in varno kopanje za gibalno ovirane in nove preoblačilnice.

V času kopalne sezone vsak dan zagotavljamo prisotnost reševalcev iz vode in rediteljev, ki skrbijo za red in varnost na plaži ter parkirišču. Letos smo v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline in drugimi pripravili večje dogodke, kot so Pljusk v Velenjsko jezero, otvoritev sezone s Kresno nočjo in prireditev Adijo, poletje! ob zaključku kopalne sezone. Upravitelj Velenjske plaže je Zavod za turizem Šaleške doline.

Ekipa radijske oddaje Naj kopališče v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro, Slovenija je že 31. leto zapored preverjala, kako je poskrbljeno za dobro počutje in zabavo kopalcev. Osrednji nosilci projekta so radijski programi Radia Slovenija - Radio Si, Radio Maribor in Radio Koper. Oddaje pa je moč slišati tudi na več regionalnih in lokalnih radijskih postajah.

Na fotografiji: Podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević in Srečko Trglec, Radio SI

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

S prijaznimi pozdravi

mag. Saša Sevčnikar,Kabinet župana

T: 03 8961 652
...............................................................................................................................

Mestna občina Velenje podatke obdeluje in varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007) in Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba). Posredovani dokument je namenjen izključno prejemniku ali osebi, odgovorni za prenos tega sporočila prejemniku, ter osebam, ki so upravičene poznati v dokumentu vsebovane podatke na podlagi svojih pristojnosti. Posredovani dokument je dovoljeno uporabljati le za med pošiljateljem in prejemnikom dogovorjeni namen. Drugačno posredovanje, razmnoževanje oziroma uporaba dokumenta niso dovoljeni. Dokument so vsi podatki v kakršnikoli obliki, ki jih vsebuje to elektronsko sporočilo. Če ste prejeli to sporočilo zaradi napake v naslovu ali pri prenosu sporočila, prosimo, da o tem obvestite pošiljatelja elektronskega sporočila.