O-STA

Jesenske počitnice v Celju

Jesenske počitnice so letos v Celju rezervirane za nepozabna grofovska doživetja. Najbolj barvit čas leta otroke vleče v svet vitezov in dvornih skrivnosti najvplivnejše plemiške dinastije v zgodovini Slovenije. Obisk Celjskih grofov na Starem gradu in mestnega jedra je kot vznemirljivo potovanje skozi časovni stroj. Ko hribe okoli Celja obarva jesen in zadiši po kostanju, pa so grofovske zgodbe še bolj razburljive.

Grajsko dvorišče in mestne ulice Celja te jesenske počitnice vabijo v svet grofovskih skrivnosti, razburljivih eksperimentov in ustvarjalnic. Za vas smo od 23. do 31. oktobra pripravili več kot 70 doživetij za družine. Vsak dan v tednu vas ob 10:30, 11:00, 14:00 in 16:00 z delavnicami, sobami pobega, pustolovskimi igrami in debatnimi krožki, vodenimi ogledi razstav ter znanstvenimi šovi pričakujejo izbrani ponudniki od Starega gradu do mestnega jedra Celja.

Stari grad Celje vabi na Živo zgodovino, Tehnopark pa na Teden strašne znanosti. V Muzeju novejše zgodovine Celje s Hermanom Lisjakom odkrijte osnove bontona in v Pokrajinskem muzeju Celje ustvarite preprost mozaik. Center sodobnih umetnosti vabi, da spoznate Sanjače, Umetniška četrt pa na pripovedovalsko in ilustratorsko delavnico. Izdelajte še lonček lepih misli v Centru Socio in voščeno svečo pri Čebelci. Noč čarovnic pričakajte v Celjskem mladinskem centru, starem mestnem jedru ali na Starem gradu Celje. Za aktivne družine pa priporočamo adrenalinske pustolovščine na Celjski koči. Priporočamo vam, da si čimprej rezervirate tudi namestitev, bodisi v hotelu ali zasebni namestitvi v Celju. Številni ponudniki sprejemajo tudi turistične bone.

V nedeljo, 31. oktobra, obiščite začarano deželo Celjskega mladinskega centra ali pa se udeležite brezplačnega čarovniškega vodenja v spremstvu lokalne vodnice po starem mestnem jedru ali na Starem gradu Celje.

Za vas smo na enem mestu zbrali vso počitniško dogajanje, ki vas v Celje vabi vsak dan v tednu. Raziščite program doživetij v mestu grofov in si sestavite zabavne in poučne, predvsem pa krasne jesenske dneve v Celju.


Tudi Celje, mesto grofov se s kampanjo #Jesenvmestugrofov kot vodilna turistična destinacija priključuje nacionalni kampanji STO- ja, Zdaj je čas. Za jesenski oddih. Vabljeni k odkrivanju doživetij in delitev s ključnikoma #mojaslovenija in #ifeelsLOVEnia.


Program dogajanja je objavljen na spletni strani visitcelje.eu in družbenih omrežjih Visit Celje.