O-STA

Več kot štirje tisočaki za Junake 3. nadstropja

Dobrodelni GCC (3).jpg
Dobrodelni GCC (3).jpg
Dobrodelni GCC (3).jpg
4. c GCC.JPG
GIMNAZIJA CELJE - CENTER
SPOROČILO ZA JAVNOST

Z uspešnim 14. jesenskim dobrodelnim koncertom so dijaki Gimnazije Celje - Center ponovno dokazali, kako lahko z majhnimi koraki premikamo ta svet na bolje

Že štirinajsto leto zapored so na Gimnaziji Celje - Center (GCC) pripravili tradicionalni dobrodelni koncert, ki so ga v dveh izvedbah v sredo, 20. 10. 2021, z glasbenimi gosti z GCC pripravili za vse dijake šole, konec tedna pa bo na socialnih omrežjih šole in YouTube kanalu objavljen tudi posnetek. Organizacijo je tokrat prevzel 4. c-razred v sodelovanju z Društvom GCC, ki povezuje nekdanje dijake šole, in skupaj s sošolci, učitelji, starši in podporniki so zbrali že več kot 4.000 evrov, ki so jih namenili društvu Junaki 3. nadstropja, ki povezuje otroke obolele z rakom in njihove družine. Z zbiralno akcijo nadaljujejo vse do 1. 11. in vabijo vse, ki želijo, da prispevke nakažejo na transakcijski račun soorganizatorja koncerta - Društvo za povezovanje učiteljev, dijakov in prijateljev Gimnazije Celje - Center, Kosovelova ulica 1, 3000 Celje, št. računa: SI56 0510 0801 5331 133, sklic: SI00 2991, namen: donacija za junake.

Na dobrodelnem koncertu, ki so ga organizatorji poimenovali Majhni koraki VELIKI JUNAKI so nastopili zasedbe LPS, ki povezuje sedanje in nekdanje dijake GCC, The Šlagers z vokalnimi solisti Leni Star, Hajdi Sevčnikar, Klaro Tiselj, Filipom Vidušinom, Davidom Polance in prof. Danijelom Berdenom in učiteljska zasedba GCC kvintet.
Tudi letos koncert predstavlja eno največjih mladinskih humanitarnih akcij na Celjskem.

Ravnatelj GCC prof. Gregor Deleja, ki že od vsega začetka sodeluje pri organizaciji jesenskih dobrodelnih koncertov na šoli, poudarja pomen tovrstnega delovanja in možnosti, ki jih mora šolski prostor omogočati za spontano odzivanje na dogajanje v družbi. "Vsako leto znova, ko se seznanjamo z dijaškimi prostovoljskimi akcijami in pobudami, ki jih izvajajo pod okriljem šole, si rečemo, da se nam ob mladini s tako izraženim čutom za sočloveka, ni potrebno bati za prihodnost naše družbe. Neizmerno smo ponosni na naše dijake in upam, da bodo njihovi koraki glasno odmevali in v te človečnosti nenaklonjene čase vnašali upanje in svetlobo, da temeljne vrednote, ki so osnovno vezivo naše družbe, vendarle zopet prevladajo."

GCC se tudi kot članica mreže Unesco ASPnet in šola s programom MEPI pri svojem delu trudi poudarjati zlasti tiste vrednote, ki so zlasti v aktualni družbeno-političnih razmerah vsak dan znova postavljene pred preizkušnjo. Za številne dejavnosti na področju dobrodelnosti in prostovoljstva je GCC Slovenska filantropija podelila tudi naziv Junaki našega časa. Šola se lahko sicer pohvali tudi z zelo dejavnim Šolskim skladom, ki ga vodijo starši, razvejano mrežo tutorjev in prostovoljcev ter z večletnim sodelovanjem pri nacionalni akciji Anina zvezdica, ekoakcijah zbiranja starega papirja, tonerjev in zamaškov, zbiranjem učbenikov, šolskih potrebščin in igrač ter sprotnimi odzivi na aktualne problematike.

PRILOGA: Fotografije z dobrodelnega koncerta (arhiv GCC)

Dodatne informacije:
Nina Perko, 4. c, 031 898 454, dobrodelnikoncergcc@gmail.com
Gregor Deleja, ravnatelj GCC, gregor.deleja@gcc.si, 041 708 945