O-STA

Razstava "Bivanje z lesom" v BTC City Murska Sobota

Vse do 26. oktobra 2021 si lahko v pritličju BTC Cityja Murska Sobota ogledate razstavo, na kateri se s predstavitvijo lesenih objektov in k trajnostnemu razvoju usmerjenih produktov predstavljajo podjetja, ki ustvarjajo trg lesnih in ostalih proizvodov povezanih z višjo bivanjsko kulturo sodobnega uporabnika.

Video iz razstavnega prostora v BTC City Murska Sobota najdete tukaj.

Razstava SLOWOODLIFE - Bivanje z lesom že več let prispeva k prepoznavanju lesa kot gradbenega in dizajnerskega materiala, ki daje priložnost za izdelavo tako hiš iz lesa, kot estetsko dovršenega pohištva oziroma opreme za delo in bivanje. Na najvidnejših mestih po Sloveniji širi zavest o prednostih bivanja z lesom, kakovostni leseni gradnji in dizajnu iz lesa; spodbuja pozitivni odnos do lesa, popularizira kulturo gradnje in rabe lesa ter omogoča kakovostnim proizvajalcem, arhitektom, ponudnikom, oblikovalcem in projektantom, da predstavijo svoje reference širši javnosti.

Na razstavi so predstavljeni najbolj kakovostni slovenski ponudniki lesene gradnje, pohištva in izdelkov iz lesa; vseslovenski road-show dogodek predstavlja izbor kakovostnih lesenih produktov in objektov, postavljenih v različnih geografskih in ekonomskih okoljih; poleg arhitekturne in vsebinske zasnove stanovanjskih, javnih, poslovnih in turističnih objektov, namenja prostor in dialog dizajnerski leseni opremi prostorov, pohištvu in projektom v lesu. Razstava je večjezična, s slovenskimi, angleškimi in nemškimi vsebinskimi opisi.

Razstavo so na pot po slovenskih krajih pospremili:
Danilo Anton Ranc
, generalni direktor Direktorata za lesarstvo, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS: "Slovenija je dežela lesa, bogate in še žive dediščine gradnje iz lesa, pa tudi najsodobnejših tehnologij, lesne industrije in dizajna iz lesa. Kot ekološko prijazna surovina z izjemno širokim naborom lastnosti in uporabnosti predstavlja vrhunski material za industrijsko predelavo. Zaradi estetskih, strukturnih in okoljskih značilnosti je eden najpomembnejših materialov, ki omogoča gradnjo stanovanjskih, javnih in gospodarskih objektov pa tudi izdelavo pohištva in modernih oblikovnih izvedb dizajna za sodobnega uporabnika."

Dr. Tomaž Kostanjevec, direktor javne agencije SPIRIT Slovenija: "Slovenci ohranjamo bogata tradicionalna znanja o obdelavi lesa, pospešeno razvijamo najnovejše tehnologije, v ospredje pa vse pogosteje postavljamo tudi odličnost oblikovanja. Prepričan sem, da lahko s takim pristopom, predvsem pa s premišljeno, kreativno in trajnostno uporabo lesa, ki vodi k inovativnim in funkcionalnim rešitvam, ustvarimo blagovne znamke, izdelke in storitve najvišje vrednosti, ki bodo svoj uspeh potrdile tako doma kot v tujini."

Liljana Vogrinec, direktorica podjetja SLOWOODLIFE, d. o. o.: "Razstava Bivanje z lesom je knjiga zgodb z zelo raznoliko vsebino. Govorijo o dizajnu, estetiki, funkcionalnosti in kakovosti bivanja, imajo pa eno samo rdečo nit: uporabo lesa, naravnega materiala, ki ga imamo v Sloveniji v izobilju."

Dušan Waldhütter, odgovorni urednik in soustanovitelj portala SLOWOODLIFE: "Uporaba lesa na številnih področjih bivanja izpričuje štiri zgodbe, ki so nas zelo pomembne. V nacionalnem pogledu je les strateško pomembna naravna dobrina, v gospodarskem pogledu nudi les številne poslovne priložnosti našim podjetjem, ki jih lahko udejanjajo tako na domačem ko tujih trgih. V uporabniškem pogledu nam daje les izdelke, ki v vseh segmentih povečujejo kakovost bivanja, nenazadnje pa nam v okoljskem pogledu nudi priložnost za razogličenje. Les torej slovenski družbi prinaša izjemne koristi in bi jih še več, če bi ga še bolj uporabljali."

V digitalni obliki je na ogled tudi na multimedijskem portalu SLOWOODLIFE.

Vabljeni k obisku in ogledu!

O RAZSTAVI NA KRATKO: Organizacija in izvedba: SLOWOODLIFE, d. o. o.
Pokrovitelji razstave: Direktorat za lesarstvo, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, in javna agencija SPIRIT Slovenija;
Partner razstave: Geberit

Kontakt SLOWOODLIFE:
office@slowoodlife.comgsm: 041 283 694 (Liljana Vogrinec)
gsm: 040 755 862 (Dušan Waldhütter)

Več informacij o razstavi:
Spletna stran razstave

Spletna stran SLOWOODLIFE

Predstavitveni VIDEO o razstavi BIVANJE Z LESOM 2021 najdete tukaj.

Vir fotografij: Agencija Lotos (dovoljenje za uporabo z navedbo vira ob objavi novice o razstavi SLOWOODLIFE)

O SLOWOODLIFE:Zakaj je naše poslanstvo ljubezen do ljudi in bivalnega okolja, izpovedana v lesu? "Ker verjamemo v les, naš tradicionalni slovenski naravni potencial, v njegovo koristnost, v okoljsko, socialno in gospodarsko priložnost, ki nam jo prinaša, in zdravo bivalno okolje, ki ga sooblikuje. Ker lahko predelava 1 m3 lesa v izdelke uskladišči 1 t CO2, verjamemo, da lahko pametna raba lesa ne le dvigne kakovost bivanja, ampak pomembno prispeva k bolj zdravemu okolju in bolj srečni družbi."
Zakaj je to pomembno? "Z izbiro bivanjskega okolja svetu nekaj sporočamo: kdo smo, kakšne so naše vrednote, kako se opredeljujemo do družbenih, ekonomskih in ekoloških problemov ... Ali o njih sploh razmišljamo? Osveščeni potrošniki razlikujejo podjetja in inštitucije, ki imajo pred očmi le povečanja prodaje, in tiste, ki želijo zares spremeniti in izboljšati svet.
Pri SLOWOODLIFE smo ponosni, da se povezujemo s tistimi, ki pomembno soustvarjajo naš trajnostni napredek in novo skupno identiteto. Skupaj se zavzemamo za spremembe tudi na področjih, ki nas morda na prvi pogled ne zadevajo. To počnemo zato, ker vemo, da je konec nevtralnosti. Organizacije in vodje moramo zavzeti stališče, saj ne sprejemamo le odgovornosti za rast svojih organizacij, ampak za napredek družbe. Pozanimajte se, kako ravnajo tisti, pri katerih kupujete in s katerimi sodelujete. Razmislite, kakšen svet želite in izberite tiste, ki ustvarjajo boljšega."