O-STA

DVD "Maščevanje Sitha" in video igrica "Vojna zvezd

Bojna črta II" z združeno silo dosegla 210 milijonov ameriških dolarjev od prodaje v prvem tednu

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- 8. november, 2005�-Le teden dni po prihodu na tržišče v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji, Španiji, Avstraliji in Latinski Ameriki je prodaja filma "Vojna zvezd: Epizoda III - Maščevanje Sitha" na DVD-ju in video igrice "Vojna zvezd: Bojna črta II" znašala 210 milijonov ameriških dolarjev, kar je pika na i v rekordnem letu za industrijo Vojne zvezd.

Najnovejša izdelka domače elektronike Vojne zvezd bosta do 23. novembra nastopila še na štirih večjih mednarodnih trgih.

Jim Ward, podpredsednik družbe Lucasfilm Ltd. in predsednik podjetja LucasArts, je povedal: "Neverjetna prodaja poudarja večno moč serije filmov. Na mnogih območjih je bila prodaja DVD-ja in video igrice skoraj dvojna od pričakovane. Jasno je, da so stranke željne ponovno izkusiti film s čisto DVD kakovostjo in se poglobiti v vesoljni svet Vojne zvezd z igranjem igrice 'Vojna zvezd: Bojna črta II'."

Igrica "Vojna zvezd: Bojna črta II" naj bi prehitela lanskoletno izvirno igrico "Vojna zvezd: Bojna črta" kot najbolje prodajana video igrica Vojne zvezd vseh časov, saj je s prodajo že v prvem tednu 40% pred svojo predhodnico, je povedal Ward.

Rekordna prodaja DVD-ja "Maščevanje Sitha" in igrice "Bojna črta II" nadaljujeta trend, ki se je začel 19. maja, ko so film "Vojna zvezd: Epizoda III" prvič predvajali v kinodvoranah po ZDA. Film je dobil številne pohvale kritikov, skupni prihodki od prodaje vstopnic pa so v samo enem dnevu znašali 50,6 milijonov ameriških dolarjev. Čez poletje je film "Maščevanje Sitha" postavil nove standarde v blagajnah, saj je zaslužil 380 milijonov ameriških dolarjev v ZDA in 468 milijonov ameriških dolarjev po vsem svetu, s čimer je postal film leta št. 1 na svetu.

Toda priljubljenost Vojne zvezd ni samo v kinodvoranah in domači elektroniki. Družba NPD Group je pred kratkim poročala, da so liki Vojne zvezd najbolj priljubljena igrača, in sicer predstavljajo 9,1% vseh igrač v ZDA. V času, ko se trg igrač bliža največjemu prazničnemu obdobju, so igrače Vojne zvezd svojega najbližjega tekmeca pri prodaji prekosile s skoraj 2:1.

Liki Vojne zvezd so bili najbolj priljubljena maska v letošnji noči čarovnic. Štirje muzeji po svetu pa imajo istočasno odprto posebno razstavo, posvečeno Vojni zvezd, kar se je zgodilo prvič v zgodovini. V četrtek, 10. novembra, bo celo Donald Trump vstopil v vesoljni svet Vojne zvezd, ko bo televizijska hiša NBC predvajala posebno verzijo njegove oddaje "Vajenec", katere tema bo Vojna zvezd.

Družba Lucasfilm Ltd. je ena vodilnih za filmsko in zabavno industrijo. Družba, ki jo je ustanovil George Lucas leta 1971, je zasebno in popolnoma integrirano podjetje za zabavno industrijo. Poleg filmske in televizijske produkcije družba vključuje tudi podjetja Industrial Light & Magic and Skywalker Sound, LucasArts Entertainment, Lucas Licensing in Lucas Online. Filmi družbe Lucasfilm so dobili 19 nagrad Oscar, televizijski projekti pa 12 nagrad Emmy.

Podjetje Twentieth Century Fox Home Entertainment, LLC, je svetovni distributer vseh filmov in televizijskih projektov na DVD-ju in videu podjetja Fox. Je poslovna enota družbe Fox Filmed Entertainment.

U.S. & Canada:

Steven Feldstein or Beth McClinton, 310-369-5369

or

International:

Marla Rothschild or Jean Levicki, 310-369-5827

or

Lucasfilm Ltd.

Lynne Hale or John Singh, 415-623-1962

or

LucasArts

Anne Marie Stein, 415-746-8756