O-STA

V Galeriji Račka druga izdaja razstave sodobne ilustracije Velvet2

Celje, 25. oktober 2021 - V celjski Galeriji Račka bo od 5. do 11. novembra 2021 na ogled razstava Velvet 2, ki se skozi sodobno ilustracijo ukvarja z erotiko, posameznikovo intimo in ljubezenskimi izkušnjami. V Galeriji Račka ter bližnji Umetniški četrti Celje pa bo 12. in 14. novembra 2021 potekal še sejem ilustracije z ustvarjalno delavnico.

V edini slovenski erotični galeriji bodo razstavo Velvet 2 odprli v petek, 5. novembra, ob 19. uri. Na njej bodo sodelovali umetniki Maksim Azarkevič, Mitja Bokun, Ana Brezovec, Peter Ferlan, Nina Kavzar, Nea Likar, Tomaž Milač, Eva Mlinar, Roman Ražman, Kasia Rižnar, Meta Šolar, Maruša Štibelj, Sara Žičkar in Eva Brvar Ravnikar.

V Galeriji Račka prirejamo drugo izdajo razstave sodobne ilustracije, ki se ukvarja z erotiko, posameznikovo intimo in ljubezenskimi izkušnjami. V razstavnem prostoru, nekdanjem nočnem klubu za odrasle, ki je danes namenjen sodobni umetnosti, usmerjeni v raznolike teme seksualnosti, erotike in ljubezenskih doživetij, predstavljamo izbor del štirinajstih avtoric in avtorjev, ki svoja intimna doživljanja izražajo v mediju ilustracije.


Dela več formalnih pristopov, poetik in vsebin zaokrožujejo v serije in zgodbe, ki so marsikdaj prikrite in žgečkljive, sramežljive in občutljive, provokativne in narativno izpovedne, je pojasnila celjska umetnica Nea Likar, ki je poskrbela za idejno zasnovo ter organizacijo dogodka.


Kot je poudarila Nea Likar, ki si prizadeva, da ilustracija dobi svoj prostor v slovenskem prostoru, je s projektom dosegla svojo glavno nalogo in željo, to je združevanje, povezovanje in izpostavljanje ilustracije kot take. Verjame, da bo z Velvet2 ljudem ilustracije predstavila zanimivo in kvalitetno.


Idejna zasnova in organizacija dogodka: Nea Likar, Sketchstudio Nea Likar

Postavitev razstave: Nea Likar, kustosinja razstave : Tanja Kerić

Projekt podpira Zavod Celeia Celje.