O-STA

Pospeševalnik podjetništva za ženske WEA napovedal sodelovanje s skupnostjo Commonwealth pri spodbujanju pozitivnih sprememb za podjetnice v 54 državah

NEW YORK - (BUSINESS WIRE) - Pospeševalnik podjetništva za ženske (WEA), strateško večstransko partnerstvo, ki združuje pet agencij ZN in podjetje Mary Kay Inc., je danes oznanilo, da bo združilo sile z mrežo podjetnic britanske skupnosti narodov Commonwealth (CBWN). Njihov skupni cilj je opolnomočenje in zagotavljanje podpore podjetnicam v 54 državah, ki so vključene v skupnost Commonwealth.

To sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20211027005291/en/

Deborah Gibbins, operativna direktorica pri podjetju Mary Kay Inc. (Slika: WEA)

Pospeševalnik podjetništva WEA je namenjen povečanju razvojnega učinka ženskega podjetništva pri doseganju Ciljev trajnostnega razvoja ZN z ustvarjanjem ugodnega okolja za podjetnice, ki spodbuja rast, trajnost in odpornost. Junija 2021 se je WEA pridružil Forumu za enakost generacij v Parizu in se zavezal, da bo do leta 2030 opolnomočil pet milijonov žensk po vsem svetu ter tako pospešil napredek pri doseganju enakosti spolov.

Pri WEA so pred kratkim oznanili uvedbo serije učinkovitih pobud in produktov znanja, ki so oblikovani z vidika enakosti spolov, kot rezultat sodelovanja med Mednarodno organizacijo dela (ILO), Mednarodnim trgovinskim centrom (ITC), Globalnim dogovorom ZN (UNGC), Razvojnim programom ZN (UNDP) in organizacijo ZN za opolnomočenje žensk (UN Women) ob strateški podpori in financiranju podjetja Mary Kay. Delo WEA vključuje orodja za krepitev digitalnih zmogljivosti in usposabljanje, raziskave o podjetništvu ter zagovorništvo in usposabljanje na področju javnih naročil, ki upoštevajo enakost spolov (GRP).

Mreža podjetnic v skupnosti Commonwealth (Commonwealth Businesswomen's Network - CBWN) sodeluje z ženskami v podjetjih, tako da povezuje vlade in zasebni sektor ter spodbuja, omogoča in uveljavlja gospodarsko opolnomočenje žensk na splošno in žensk na vodilnih položajih. Pospeševalnik ženskega podjetništva znotraj Commonwealtha (Commonwealth Women's Entrepreneurship Accelerator - CWEA) je nastal maja 2021 kot strateško večstransko partnerstvo pod okriljem CBWN, britanske mreže Global Entrepreneurship Network (GEN UK) in podjetja Oxentia.

Nastal je kot neposreden odziv na tri dogodke:

Dogovor vseh voditeljev držav skupnosti Commonwealth v Londonu leta 2018, da si bodo "prizadevali za povečanje števila in uspešnosti podjetij v lasti žensk, odpravili vrzeli med spoloma v vseh sektorjih in povečali možnosti za ženske na področju mednarodnega poslovanja";

Priznanje skupine G20 leta 2020, da je "bila priložnost zamujena - morali bi odpraviti vrzel, ki zahteva takojšnje ukrepanje, to je zastopanost žensk na novih področjih poslovanja";

Sprejetje Globalnega načrta ZN za pospešitev enakosti spolov do leta 2026, ki se bo začel izvajati leta 2021, ter akcijske koalicije za gospodarsko pravičnost, pravice, tehnologijo in inovacije znotraj omenjenega načrta.

Partnerstvo in sodelovanje med WEA in CBWN v podporo CWEA še dodatno utrjuje geografsko področje delovanja WEA v 54 raznolikih državah članicah skupnosti Commonwealth v Afriki, Aziji, obeh Amerikah, Evropi in v pacifiški regiji, pri čemer je 32 držav uvrščenih med "majhne države", ki so še posebej ranljive, ko gre za podnebne spremembe in razvojne izzive, vključno z neenakostjo med spoloma.

Poleg temeljnih področij dela WEA in CBWN se bo partnerstvo osredotočilo tudi na zagovorništvo v prid pospeševanja sistemskih sprememb v podporo ženskam v podjetjih in ambicioznim podjetnicam v celotni skupnosti Commonwealth, in sicer z angažiranjem držav članic skupnosti ter izkoriščanjem svojih mrež organizacij in ključnih interesentov.

"Vemo, da so večstranska partnerstva in sodelovanje ključnega pomena za doseganje sprememb, ki jih podjetnice potrebujejo v različnih sektorjih po vsem svetu," je dejala Deborah Gibbins, operativna direktorica družbe Mary Kay Inc. "Pri pospeševalniku podjetništva WEA smo navdušeni, da bomo lahko združili moči z mrežo podjetnic CBWN in pospeševalnikom ženskega podjetništva CWEA. Naše sodelovanje bo osredotočeno na krepitev in pospešitev vpliva. Skupaj smo močnejše in veselim se naše skupne akcijske poti v podporo ciljem trajnostnega razvoja ZN."

"Mreža podjetnic Commonwealtha (CBWN) bo z veseljem sodelovala s pospeševalnikom ženskega podjetništva WEA pri tej prelomni pobudi, ki lahko mobilizira moč in potencial mnogih žensk iz najrazličnejših okolij," je dejala Freda Miriklis, predsednica CBWN. "S tem partnerstvom bomo lahko hitreje izkoristili naša skupna sredstva - tako za ženske in njihove skupnosti kot tudi za vsa dekleta, ki jih bodo navdihnile njihove zgodbe."

Če želite izvedeti več o pospeševalniku ženskega podjetništva, obiščite we-accelerate.com.

O pospeševalniku ženskega podjetništva WEA

Pospeševalnik ženskega podjetništva (WEA) je večstranska iniciativa, ki ob strateški podpori in financiranju podjetja Mary Kay združuje pet agencij ZN - Mednarodno organizacijo dela (ILO), Mednarodni trgovinski center (ITC), Globalni dogovor ZN (UNGC), Razvojni program ZN (UNDP) in organizacijo ZN za opolnomočenje žensk (UN Women) - s ciljem, da bi opolnomočili pet milijonov podjetnic do leta 2030.

Končni cilj pobude je povečati razvojni učinek ženskega podjetništva pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja (SDG) z ustvarjanjem ugodnega okolja za podjetnice po vsem svetu. Pospeševalnik je zgled preobrazbene moči večstranskega partnerstva edinstvenega obsega, ki omogoča izkoriščanje polnega potenciala podjetnic.

Več lahko izveste na spletni strani we-accelerate, ali pa pospeševalniku WEA sledite na omrežjih Twitter (@We_Accelerator), Instagram (@we_accelerator), Facebook (@womensentrepreneurshipaccelerator) ali LinkedIn (@womensentrepreneurshipaccelerator)

O mreži podjetnic skupnosti Commonwealth (CBWN)

Mreža podjetnic znotraj skupnosti Commonwealth sodeluje z ženskami v podjetjih, tako da povezuje vlade in zasebni sektor ter spodbuja, omogoča in uveljavlja gospodarsko opolnomočenje žensk na splošno in žensk na vodilnih položajih. Svoje cilje dosega skozi organiziranje aktivnosti, iniciativ, zagotavljanje produktov in storitev z osredotočenostjo na poslovanje in usposabljanje. CBWN je edina akreditirana organizacija, ki se osredotoča na gospodarsko opolnomočenje žensk in jo neposredno priznava 54 vlad na šestih celinah. Več lahko izveste na povezavi www.cbwn.org.

O pospeševalniku ženskega podjetništva CWEA

Pospeševalnik ženskega podjetništva v skupnosti Commonwealth (CWEA) je strateško večstransko partnerstvo na področju ženskega podjetništva pod okriljem CBWN, ki je bilo ustanovljeno na podlagi uvodnega vrha skupnosti Commonwealth na področju ženskega podjetništva (CWES) maja 2021. To je bil prvi svetovni dogodek, osredotočen na podjetnice in ženske, prisotne v šele nastajajočih tehnoloških sektorjih. Vrh CWES so sklicale mreža podjetnic CBWN, vlada Združenega kraljestva s svojim programom za inovacije znotraj podjetništva za ženske, in največja afriška mreža podjetnic AWEP (African Women's Entrepreneurship Program). Pospeševalnik ženskega podjetništva CWEA je strateško večstransko partnerstvo pod okriljem CBWN, britanske mreže Global Entrepreneurship Network (GEN UK) in podjetja Oxentia. Več lahko izveste na povezavi www.thecwea.org.

O podjetju Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki so prebile stekleni strop, je pred skoraj 58 leti svoje lepotno podjetje ustanovila s tremi cilji: razviti nagrajujoče priložnosti za ženske, ponuditi izdelke, ki se jim ni mogoče upreti, ter izboljšati svet. Te sanje so vzcvetele v več milijard dolarjev vredno podjetje z milijoni neodvisnih prodajalk v skoraj 40 državah. Podjetje Mary Kay je predano vlaganju v znanost, ki stoji za lepoto in proizvodnjo vrhunskih izdelkov za nego kože, lepotilne kozmetike, prehranskih dopolnil in dišav. Podjetje Mary Kay je v partnerstvu z organizacijami z vsega sveta zavezano opolnomočenju žensk in njihovih družin, pri čemer se osredotoča na podporo raziskovanju raka, zaščito žrtev nasilja v družini, polepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Izvirna vizija Mary Kay Ash tako še naprej blesti z vsako šminko posebej. Več lahko preberete na marykayglobal.com

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211027005291/en/

Kontakt

Korporativno komuniciranje - Mary Kay Inc.
marykay.com/newsroom
(+1) 972-687-5332 ali media@mkcorp.com

Vir: Pospeševalnik podjetništva za ženske WEA (Women's Entrepreneurship Accelerator)

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.