O-STA

Odprtje obnovljenega otroškega igrišča ob Visti

Velenje, 28. oktobra 2021 - V sredo, 3. novembra 2021, ob 11. uri bomo namenu predali obnovljeno otroško igrišče ob Visti. Na odprtju bosta goste zabavala Pika Nogavička in gusar, igrišče pa bodo odprli osnovnošolski otroci v družbi župana Mestne občine Velenje Petra Dermola.

Izjavo za medije bomo pripravili pol ure prej, ob 10.30.

Z urejenim otroškim igriščem, ki smo ga obnovili v okviru pilotne akcije mednarodnega projekta WONDER, program Interreg Adrion, želimo prispevati k izboljšanju celotne podobe območja prireditvenega prostora in igrišče čim bolj približati občankam in občanom ter drugim obiskovalcem.

V Velenju imamo 14 javnih otroških igrišč, skozi projektne aktivnosti si želimo obstoječe dokumente nadgraditi in izboljšati upravljanje samih igrišč. Zato smo v okviru projekta izdelali analizo stanja javnih otroških igrišč v naši občini in pripravili priporočila za njihovo nadaljnje upravljanje. Izvedli smo tudi spletno anketo uporabnikov igrišč. Organizirali smo strokovni posvet, na katerem so strokovnjaki predstavili svoje izkušnje s področja načrtovanja in vzdrževanja javnih otroških igrišč, povezavo med prostorom za igro in psiho-fizičnim razvojem ter vlogo javnih otroških igrišč v turistični ponudbi Šaleške doline.

S 1. julijem je Mestna občina Velenje od Premogovnika Velenje v upravljanje prevzela otroško igrišče ob Visti. Ustrezna prostorska zasnova igrišča se odraža v njegovi uporabnosti in estetski podobi ter posledično privlačnosti za igro.

Mestna občina Velenje je partner v projektu Wonder (program Interreg Adrion), v katerega je vključenih 13 partnerjev iz 6 držav (Italije, Slovenije, Hrvaške, Črne gore, Albanije in Grčije). Glavni cilj projektnega partnerstva je povečati zanimanje za destinacije iz jadransko-jonske regije in povečati njihovo konkurenčnost na račun pristopa, prijaznega otrokom.

Prijazno vabljeni!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje