O-STA

Povabilo na srečanje z ustvarjalci baletnega triptiha Strune v SNG Opera in balet Ljubljana

Spoštovani novinarji in drugi predstavniki medijev,

v četrtek, 11. novembra 2021, ob 19.30, bomo na odru premierno uprizorili baletni triptih priznanih koreografov Ena Peçija, Jacopa Godanija in Lea Mujića

STRUNE (Strings).

Eno Peçi se podpisuje pod novo koreografijo z naslovom Angel na glasbo Albana Berga Koncert za violino, Jacopo Godani pod kreacijo Metamorphers iz leta 2016 na glasbo Béle Bartóka Godalni kvartet št. 4, Leo Mujić pa pod svojo novo kreacijo Osamljeni poet na glasbo Petra Iljiča Čajkovskega Serenada za godala v C-duru, op. 48.

Koreografije temeljijo na svežih in inovativnih pristopih v sodobni baletni umetnosti. Vse tri navdihuje umetniški kredo in izjemna glasba velikih skladateljev, ki se preliva v koreografske zasnove. Dela novega baletnega triptiha so odsev našega časa in budijo zaupanje v moč umetnosti, h kateri vsi stremimo in vanjo verjamemo.

Koreografi ustvarjajo pri nas na povabilo umetniškega direktorja baleta Renata Zanelle, ki sodobno baletno zgodbo napoveduje kot sozvočje glasbe in plesa: "Vesel sem, da se bodo v enem večeru predstavili talentirani koreografi, ki so ustvarili očarljivo in privlačno zgodbo na živo glasbo."

O nastajanju baletnega triptiha bomo z ustvarjalci spregovorili v torek, 9. novembra 2021, ob 11. uri, v spodnjem foajeju (pri blagajni), zato vas vabimo, da se nam pridružite.

***

Ob obisku gledališča je treba upoštevati priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in skladno z veljavnim Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 spoštovati pogoj PCT.

Svoj prihod najavite na e-naslov barbara.cepirlo@opera.si.